Vraag:
Wat is de beste methode om een ​​wilde giststam te vangen voor thuisbrouwen?
user61
2010-11-09 18:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben geïnteresseerd in het brouwen met wilde gist, maar ik vraag me af wat de beste methode is om een ​​soort te vangen die goede resultaten zou opleveren bij thuisbrouwen. En natuurlijk hoe je ervoor kunt zorgen dat het wint van alle andere wilde micro-organismen.

Je hoeft niet uit te leggen hoe je het gaande houdt, want dat zou niet anders moeten zijn dan in de winkel gekochte gist.

Ik heb eerder brood gebakken met wilde gist, maar een ding dat ik heb geleerd is dat het heel snel zuur wordt, wat je niet wilt in drankjes.

Merk op dat dit geen subjectieve vraag is, de beste methode is er een die het laagst scoort in de volgende benchmarks:

  • Beschikbaarheid van ingrediënten (0 Air - Belgian Cave 10) * Waar de grot ook is, we gaan ervan uit dat de keurmeester aan de andere kant woont van de planeet
  • Gemakkelijk te kweken (0 Pot - Laboratoriumapparatuur 10)
  • Toewijding (0 Laat het met rust - Roer het elke minuut gedurende twee weken 10)
Goede vraag. Wat heeft het voor zin om een ​​zombie-apocalyps te overleven als je geen fatsoenlijk drankje kunt krijgen?
De beste plek om op interessante gist te jagen, is John Maier's Beard.
Ik heb hier een vraag over omdat ik momenteel bezig ben met het gebruik van Saccharomyces cerevisiae van lokale grondstof bij de bierproductie. Hoe kan ik Sacch. van brood en dat van bier? Beide zijn van hetzelfde soort, maar dat van brood produceert meer koolstofoxide en is niet goed in brouwen. Is er iets dat ik hier kan doen, hetzij door culturele of verrijkingsmethode, om alleen brouwgist te isoleren? Ik heb uw hulp nodig. Mijn mail: linuschukwuma10@gmail.com Mijn mobiel: +2348066233694
Hallo Linus. Ik stel voor dat je dit als een nieuwe vraag stelt. U mag ook verwachten dat antwoorden via deze site binnenkomen, en misschien wilt u uw e-mailadres en telefoonnummer niet op een openbaar forum publiceren.
Drie antwoorden:
Matt Utley
2010-11-10 05:24:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is een beetje ingewikkeld, maar ik heb het gedaan met goede resultaten. Het moeilijkste is om de gist te scheiden van andere wilde schimmels.

Wat je nodig hebt.

  1. Wild fruit. Ik heb een perzikboom en een pruimenboom, dus het werkte goed voor mij.
  2. 2 pond. DME
  3. gelatine
  4. 3 petrischalen
  5. hop
  6. erlenmeyer met waterslot

Neem 1 pond DME en los op in warm water. Je schiet voor een zwaartekracht van 1,020 en een IBU van rond de 20. Voeg hop toe en kook. Zeef in een erlenmeyer. Dek onmiddellijk af en laat afkoelen.

Was en ontsmet uw handen zo goed mogelijk. Schil de schil van het fruit dat je gebruikt en doe het in de kolf. Luchtsluis bevestigen en laat staan. Over ongeveer 3 dagen zou je fermentatie moeten zien. De hop helpt de bacteriegroei te remmen en je moet meestal saccharomyces (brouwgist) krijgen.

Met je petrischaaltjes wil je de rest van je DME en gelatine nemen en een agarplaat a maken >. Agar-agar werkt het beste, maar u kunt uw gelatine gebruiken. En uiteraard wordt de DME gebruikt in plaats van de suiker.

Neem een ​​deel van de gist die zich op uw erlenmeyer heeft afgezet en strijk met een naald op uw agarplaten. Na een paar dagen kun je individuele gezwellen herkennen. Dit zijn kolonies van individuele cellen. Dit maakt het gemakkelijker om je saccharomyces te scheiden van andere vreemde bacteriën.

Van hieruit haal je voorzichtig de cultuur van de agar-agar en maak je kleine voorgerechten. Ik neem meestal twee of drie van de culturen die ik vind en maak daar starters van. Begin klein en bouw dan van daaruit op. Ik doe meestal drie tot vier voorgerechten in gegradueerde stappen voordat ik een cultuur heb die klaar is om in bier te worden gegooid.

In dit antwoord staat bijvoorbeeld hop, een ingrediënt dat in de meeste landen gemakkelijk te kopen is, maar op de meeste plaatsen niet wild groeit. Maar omdat het hier wordt gebruikt vanwege zijn antibacteriële eigenschappen, kan het lokaal worden vervangen. En voor bier gebruik je sowieso hop. Petrischaaltjes zijn relatief makkelijk te krijgen maar niemand heeft ze in huis en een goed kweekmedium is wat moeilijker.
J Wynia
2010-11-10 01:03:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meest voor de hand liggende plaats om consequent wilde gisten te verzamelen, is op het oppervlak van vers geplukt fruit. Koop een paar niet-gewaxte appels (dus niet die in de typische kruidenierswinkel), pureer ze, voeg wat water toe en je krijgt een gistfestijn.

Dat is eigenlijk wat wilde- gefermenteerde cider is en ik heb een partij versgeperste cider die ik laat fermenteren met de wilde gist van de appels. Ik ben van plan om die gist te oogsten en te kweken om te zien wat ik krijg.

Ik raad dit echt niet aan. Fruit uit een kruidenierswinkel heeft god weet wat van god weet waar erop. Als je wilde gist gebruikt, ga dan lokaal.
Umm. Ik zei specifiek * niet * degenen in de supermarkt.
Het lijkt mij niet dat je met je methode "kolonies uit individuele cellen" zou krijgen zonder het gebruik van een microscoop of een zure wasbeurt. Kun je me helpen begrijpen waarom ik niet alleen gist van de fermenterende fruitschillen kon gebruiken?
Rick
2013-08-29 21:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De methode die ik met succes heb gebruikt, is om wat wilde vruchten (appels) te gaan plukken die niet zijn bespoten en ze in het wort te gooien (ongewassen). Nadat ze door het wort zijn gewassen, haal je de appels eruit en zie je de gist groeien.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...