Vraag:
Hoe labelt u uw flessen?
Fishtoaster
2010-11-09 11:59:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe markeer, label of identificeer je de inhoud van je flessen op een andere manier? Ik gebruik momenteel afplakband en een stift, maar ik ben benieuwd wat de meeste andere mensen gebruiken.

Hoe is dit een acceptabele vraag? http://homebrew.stackexchange.com/faq#dontask
Het zou waarschijnlijk beter zijn geformuleerd als "Wat is de beste manier om flessen te labelen?" Dat gezegd hebbende, het is bijna 2 jaar oud - klagen dat het op dit moment een ongeldige vraag is, is misschien niet erg nuttig.
commenter heeft een punt, maar het is nuttige informatie en enigszins oud, dus ik converteer naar een CW
30 antwoorden:
#1
+23
LoganGoesPlaces
2010-11-09 21:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben begonnen met het markeren van flessendoppen met een scherpe punt. Dit werkte goed voor mijn eigen doeleinden, maar telkens als ik het aan iemand gaf, hadden ze geen idee wat het was. Afgelopen kerst gaf ik bier cadeau, dus ik heb een speciaal etiket gemaakt. Ik kocht etiketpapier voor bierflessen en kon elke vorm ontwerpen en afdrukken. Het uitknippen van de labels was lastig, het aanbrengen van de labels was lastig, en na de afdelingen kwam de helft eraf.

De laatste tijd gebruik ik die adresetiketvellen die bedoeld zijn voor uw printer. Ze zijn zelfklevend, dus het is heel gemakkelijk om ze aan te brengen. Ze zijn ook erg goedkoop. Ik schrijf het label meestal met de hand, maar je kunt het ook afdrukken. Ik denk dat ze de flessen een "bootleg" -gevoel geven, wat ik leuk vind.

Ik gebruik ook adresetiketten. MS Word heeft een mogelijkheid voor het maken van een pagina vol met labels die allemaal uit elkaar zijn gespreid om op het vel te passen (ik weet zeker dat er tal van andere programma's zijn die dit ook kunnen).
Sharpie op de dop is mijn voorkeursmethode. Gemakkelijk te doen en wanneer de doppen worden weggegooid, blijft er geen spoor van de etikettering achter.
+1 Ik doe hetzelfde ook - als je Avery-labels gebruikt, hebben ze sjablonen voor Word, Photoshop enz.
+1 voor het labelen van de doppen. Ik heb bijvoorbeeld "P" voor porter en "I" voor IPA gedaan om het wat duidelijker te maken.
Leuk om te zien dat jullie allemaal iets soortgelijks doen. Ik combineer gekleurde kappen met over de kappen geschreven letters, zoals letters, symbolen, cijfers. Dus hoewel het geschrevene onderscheidend is (meestal mijn batch-ID), kunnen de kleuren je iets over het bier suggereren, zoals een witte dop voor een witbier en een rode dop voor een IPA, enzovoort. Het is ook genoeg voor mijn vrienden om het bier te vinden wanneer ze een nieuw openen of zelfs om te kiezen. http://goo.gl/GzEL1R, http://goo.gl/Cv8Clq
#2
+18
chatche
2012-06-28 00:38:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ontwerp mijn labels in Pixelmator. Ze zijn vrij klein met 2.25 "x 1.25" maar op deze manier gebruik ik niet te veel papier. Over papier gesproken: ik neem graag boodschappentassen en snijd ze in vellen van 8,5 x 11 inch en voer ze vervolgens in mijn inkjetprinter in, net als standaardpapier van Letter-formaat. Papier voor boodschappentassen heeft een mooie textuur, dikte en een bruine kleur die niet zo verblindend helder is als normaal printerpapier.

Net zoals Timone al zei, gebruik ik touw om rond de hals van de fles te bevestigen. Veel leuker dan een zelfklevend etiket eraf te krabben. Hoewel de touwlus eraf kan glijden als je de fles in een sixpack-sleeve plaatst.

Een snelle laag polyurethaan geeft de labels een mooie glans en voorkomt dat ze nat worden in een koeler ijs. Je kunt er een verstuiver van krijgen bij de ijzerhandel.

home brew twine label

Goed idee. Ik vraag me af of je het touw aan de fles kunt lijmen?
Geen slecht idee. Omgaan met de lijm zou een beetje vervelend zijn bij het aanbrengen van de labels. Maar dan zouden ze goed beveiligd zijn.
Ik doe hetzelfde voor wijn, met bruin karton om een ​​stevig etiket te maken. Zorgt voor een veel leukere presentatie dan de maskeringstape / sharpie-oplossingen die anderen lijken te gebruiken.
Op een vergelijkbare manier gebruik ik bruine bagagelabels en schrijf erop met pen https://www.amazon.co.uk/Manilla-Strung-70x35mm-L Luggage-Labels/dp/B006YTHC8O
Ik gebruik een ander type tag met een groot gat erin om over de nek te gaan, maar dit is zeker de juiste keuze - het verwijderen van zelfklevende etiketten is lastig! Ik label dan meestal 3-4 flessen in een doos, en kleur voor de kroonkurken de doppen (ik ben voornamelijk EZ / Grolsch-dop).
#3
+14
nuttzman
2011-10-14 10:01:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik graag aangepaste doppen. Ze zijn erg goedkoop en je kunt alles ontwerpen wat je wilt en erop laten drukken. Ze vormen ook een goede kousvuller voor vrienden / familieleden die thuis brouwen.

Stoer! Ik had geen idee dat dit bestond.
Geweldige site! Nu moet ik gewoon werken aan mijn Adobe Illustrator Skillz.
#4
+13
sgwill
2010-11-09 18:50:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik label de fles zelf niet, omdat ik er een hekel aan heb om de labels later te verwijderen.

In plaats daarvan markeer ik de dop met een scherpe punt. Ik heb een nummer- / naamgevingsconventie die ik gebruik, meestal zoiets als Jaar-Batch Afkorting

10-04 HB is bijvoorbeeld het vierde bier van 2010, en is mijn Hellcat Bitter.

hoe weet iemand anders wat er in de fles zit? Etikettering van flessen is belangrijk om veiligheidsredenen en om gegevens bij te houden.
Ik heb meestal een schema van wat het voor mijn vrouw betekent, maar ja, als ik het weggeef, schrijf ik een sleuteltje voor ze.
Veiligheid? Je zult het moeten uitleggen ...
#5
+7
Timone
2010-11-10 02:27:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bereid mijn labels voor in inkscape / gimp en print ze uit op karton. Ik snijd ze iets kleiner dan een visitekaartje, prik een gaatje in één kant en knoop het met een stukje touw om de flessenhals. Het geeft een echt stijlvol effect zonder dat je stickers van de fles hoeft te schrapen.

Dat is een leuk idee!
Ik doe hetzelfde, maar gebruik geperforeerde visitekaartjes. Als u ze na het afdrukken met doorzichtig urethaan besproeit, loopt de inkt niet uit als ze nat worden in de koelbox.
#6
+5
RobM
2010-11-09 22:29:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begon met een stift op de flessendoppen te schrijven, maar het kan moeilijk zijn om op de dop te schrijven. De laatste tijd gebruik ik cirkelvormige garage sale-stickers op de doppen. Het is gemakkelijk te gebruiken en ik hoef niets uit de fles zelf te halen. Als je de veelkleurige labels kunt vinden, is het veel gemakkelijker om het bier in één oogopslag te herkennen.

Ik doe dit. Je kunt 3 korte regels tekst op die ronde labels plaatsen, die ik gebruik voor Datum, Biernaam en ABV. De 4-kleurenverpakkingen zijn perfect, aangezien ik zelden bieren uit meer dan 4 batches heb, dus ik draai gewoon de kleuren.
#7
+5
Colin
2012-02-07 05:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u niets al te maatwerk nodig heeft, is de Beer Labelizer een geweldige website voor het maken van eenvoudige labels. Ze beweren veel geluk te hebben met het gebruik van melk als kleefstof, hoewel ik het persoonlijk nog niet heb geprobeerd.

Ik heb melk gebruikt voor 10-achtige brouwsels. Hoewel het enigszins tijdrovend was, waren er nooit labels losgekomen. Normaal printerpapier, laserprinter en melk.
#8
+4
joseph_morris
2014-02-05 07:53:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik print op Avery 5408-labels, die mooi op doppen passen.

Ik doe labelontwerp in Photoshop Elements 2.0 (dat is de "lite" Photoshop van net als 2002, maar latere versies werken waarschijnlijk ook).

Om cirkelvormige tekst te maken die rond de omtrek van het label gaat in Photoshop Elements:

  1. maak een vierkant leeg canvas, ongeveer 1000x1000;
  2. plaats een regel tekst - ik noem mijn naam, brouwselnaam, botteldatum - ongeveer 10% van de bovenkant, en pas de lettergrootte aan zodat het bijna helemaal overkomt, met een streepje of puntscheidingsteken aan het einde;
  3. voer Filter-> Distort-> Polar Coordinates uit. Dat maakt de tekst in een cirkel, en het zal ongeveer een kwart van de canvasgrootte zijn.
  4. voeg een logo toe in het midden (ik gebruik mijn initiaal in een "cool" lettertype en in een andere kleur voor elk brouwsel, zodat ik ze sneller van elkaar kan onderscheiden in de koelkast).
  5. ol >

    Kopieer de afbeelding naar het klembord. Download de Avery 5408-sjabloon. Plak het logo herhaaldelijk. Flessendoppen afdrukken en plakken.

#9
+4
Jan Steinman
2012-06-18 23:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aan de onderkant van de dingen - vergelijkbaar met "sharpie on the cap" maar milieuvriendelijker - gebruik ik vetpotlood. Je kunt direct op de fles schrijven en hij komt er gemakkelijk uit met een scrubber van het type "brillo".

De schillen van het vetpotlood kunnen in de houtkachel of compost terecht, en er is geen stuk plastic dat je weggooit .

#10
+4
Jason Meckley
2012-06-19 16:30:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Printerpapier en melk. dat klopt melk!

Ik print de labels op mijn inkjet (laser is beter omdat de inkt niet loopt), doop het in melk en bevestig het aan de fles. Laat de fles een paar seconden onder heet water staan ​​en het etiket komt er meteen uit.

#11
+4
Wayne
2011-11-05 00:59:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ga naar je plaatselijke bouwmarkt en koop wat "Chalk Board Paint" (spuitverf). U kunt een gedeelte van uw fles afplakken, schilderen en etiketteren met krijt. U wilt een gedeelte schilderen dat niet zo vaak wordt aangeraakt ... misschien de hals van de fles.

#12
+3
Flyhard
2012-11-27 15:34:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een label voor mezelf ontworpen in Inkscape en heb wat tarwepasta gekocht die ik gebruik om het op de fles te plakken. Werkt best prettig, maar is vrij gemakkelijk weer te verwijderen.

Ik ontdekte dat het label soms gedeeltelijk loslaat tijdens het drogen, maar als je het dan gewoon verwijdert, het in het verleden opnieuw laat weken en opnieuw aanbrengt, is het normaal plakt.

#13
+2
Homebrew Hero
2012-02-07 01:26:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bekijk Herbruikbare bieretiketten voor thuisbrouwers bij Beer Clings. Dit is verreweg de gemakkelijkste manier om te labelen, en u kunt de labels ook hergebruiken. Ze werken geweldig.

#14
+2
user6637
2014-03-31 22:10:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik adresetiketten van Avery. Ik heb een achtergrond in grafisch ontwerp, dus ik vind het leuk om een ​​professioneel ogend label te maken. Ik doe het ontwerp in photoshop en print ze uit 10 op een vel. Ze komen gemakkelijk los na 30 seconden in warm zeepachtig water te hebben geweekt.

Ik weet dat veel mensen plakband en dergelijke gebruiken. Voor mij zegt niets "drinken op eigen risico" als een label met plakband. Veel liever gaat er met een goed gevoel een nieuwe drinker in mijn bier.

#15
+2
Rodman S
2015-07-16 00:31:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Goede draad, ik geef mijn twee cent. +++++ 1 voor BeerClings. Gemakkelijk, betaalbaar en vooral herbruikbaar. Ik werd het zat om ze zelf te proberen en ontdekte dat deze het beste werkten van alle dingen die ik online probeerde. Ze gaan zeker het langst mee. Ik denk dat ze ook de beste ontwerpstudio hebben, tonnen clipart en sjablonen om mee te werken.

#16
+2
J Wynia
2010-11-10 03:16:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb wat labels afgedrukt en ook wat stickers van StickerMule.com, maar voor snelle labels gebruik ik een van die "DYMO" labelmaker-machines waar je erop typt en het spuugt een tekstlabel uit. Het is best handig voor het labelen van fermentoren, vaatjes, enz. Met inhoud en datum. We kochten het om onzin in de garage te labelen, maar het bleek ook handig voor flessen en de rest.

Hoe trainden de vinylstickers? Ik ben van plan stickers af te drukken met een ontwerp met een blanco banner.Ik kan het biertype / de naam scherper maken en dan (hopelijk) het etiket met gedenatureerde alcohol verwijderen als ik nog een batch bottel. Ik heb hier een vraag over gesteld, hier: http://homebrew.stackexchange.com/questions/381/permanent-bottle-labels
#17
+2
Tom W.
2012-06-25 22:02:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geen artistieke vaardigheden. Ik gebruik beerlabelizer.com om een ​​label te maken. Druk het af op normaal papier. Knip de labels uit. Gebruik gewone lijmsticks om lijm op de achterkant van het papieren etiket aan te brengen en op de fles te bevestigen.

Het nadeel van deze aanpak is dat je deze niet in een koelbox met ijs kunt doen, omdat het etiket dan komt uit. Dit is ook een voordeel omdat het verwijderen van de labels super eenvoudig is. De labels lijken prima te blijven in opslag en in koelkasten.

Ik scherp de dop aan voor identificatie als ik nog geen labels heb aangebracht.

#18
+2
PeterParker
2012-06-29 13:08:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal krijg ik mijn labels van beerlabelcreator.com. Ze hebben een aantal coole ontwerpen en het duurt slechts een paar minuten om een ​​mooi label te maken en het op te slaan als een afdrukbare pdf met 2x3 of 3x4 labels per vel, afhankelijk van de flesgrootte. Gebruik lijmstift of melk om aan flessen te bevestigen.

#19
+1
Philippe
2015-10-11 07:03:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maak een label in PaintShopPro (zelfs Microsoft Paint zou dat doen).

De informatie die ik meestal op het etiket zet: biernaam, type, botteldatum en% alcohol, ik voeg ook een paar regels / afbeeldingen toe om het mooier te maken.

Daarna print ik op gewoon papier (6 etiketten per vel). Nadat ik mijn etiket op maat heb gesneden, gebruik ik een papieren lijmstift om mijn etiket op een fles te bevestigen. Ze plakken goed, maar ze kunnen heel gemakkelijk worden verwijderd door de fles een paar seconden in water te laten weken.

Hier is mijn proces in detail: Hoe maak je een bieretiket

Het heeft meer dan een jaar goed gewerkt. Hier is mijn nieuwste label: custom made beer label

Precies wat ik doe (naast gekleurde flessendoppen: elke batch krijgt een andere kleur). Lijmstift heeft de neiging om heel stevig aan het glas te plakken, maar is toch super gemakkelijk te verwijderen.
#20
+1
Graeck
2012-02-07 04:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

+1 voor een scherpte op de doppen.

Ik print soms etiketten en maak de achterkant van het papier nat met een spons die in melk is gedrenkt - en sla de etiketten er dan op. Als de melk opdroogt, zitten de labels redelijk goed vast ... en zijn ze supergemakkelijk te verwijderen met een korte inweektijd.

#21
+1
hoffiee
2017-05-24 02:39:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ga met twee verschillende alternatieven, het hangt er echt van af hoeveel tijd ik eraan wil besteden.

1: label ontwerpen en vervolgens op normaal A4 printen, uitknippen en vervolgens aanbrengen met lijmstift. Het kost veel tijd om te bevestigen, maar het label en de lijm zijn heel gemakkelijk te verwijderen.

2: Verschillende gekleurde doppen voor verschillende batches, en dan houd ik bij welke kleur voor welke batch in een spreadsheet samen met recept en brouwnotities voor die batch.

#22
+1
jsolarski
2018-01-23 21:21:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik oplosbare etiketten voor foodservice. ze zijn oplosbaar in water en laten geen residu achter, en kunnen gebruikt worden met een scherpe of pen.

link naar vergelijkbaar product dat ik gebruik

#23
+1
Mitchell Collinsworth
2016-04-24 10:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je een gemakkelijke en goedkope manier wilt om het etiket op je fles te plakken, probeer dan eens melk. Zorg ervoor dat de flessen droog zijn, beschilder de achterkant van het papier met melk en druk het aan. Het is bestand tegen zweten, hecht goed en komt volledig los na een paar seconden weken in warm zeepachtig water.

#24
  0
rusty
2017-08-08 23:35:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verbaast me dat niemand GrogTag noemde.

U kunt uw eigen ontwerp maken of een sjabloon kiezen om op hun site aan te passen - ze worden afgedrukt en naar u verzonden. De reden dat ik deze labels erg mooi vind, is dat ze super gemakkelijk loskomen en herbruikbaar zijn - ze blijven keer op keer op flessen plakken, en als je erop schrijft met een geschikte stift, kun je het wegvegen. Dus ik heb een blanco (achtig) ontwerp gemaakt met de naam en het logo van mijn thuisbrouwerij, spaties voor de naam van het brouwsel, OG, IBU, ABV, gebrouwen op datum, notities, enz. Zodat ik de details voor elk brouwsel kan schrijven.

De labels komen erg mooi uit. Ik heb speciale exemplaren besteld voor brouwsels die ik meeneem naar kantoorfeesten enz. En ze zien er echt professioneel uit en zijn meestal een hit.

#25
  0
Brewdog333
2018-04-10 06:03:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Crushtag of Grogtag custom flessendoppen.

#26
  0
fearoffours
2010-11-09 16:59:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ontwerp mijn labels in Inkscape en print ze met een laserprinter op labels van Minilabels met een enorm aantal labels beschikbaar in verschillende materialen / lijm- en printmethoden .

#27
  0
Adam Kalnas
2011-10-14 05:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor wijnflessen ... gebruiken we wijnkelderfleslabels. Het is fijn om te kunnen lezen wat je op de planken hebt staan ​​zonder al je flessen eruit te halen om te proberen degene te vinden waarnaar je op zoek bent. Ze verkopen goedkope wegwerp papieren & herbruikbare, droog uitwisbare stijl exemplaren.

#28
  0
Nicholas Trandem
2010-11-10 10:13:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ontwerp mijn labels in OOo Writer en druk ze af op dit labelpapier. Ik kan me de merknaam niet van mijn hoofd herinneren (ik gooide de verpakking weg), maar het is geweldig spul. Een stuk goedkoper dan minilabels en veelzijdiger omdat je de hele 8.5x11 hebt om mee te werken (ik doe meestal 9 labels per vel).

#29
  0
Room3
2010-11-10 02:34:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik bier cadeau ga doen of mijn bier een tijdje in de kelder ga bewaren, print ik mijn etiketten op adresetiketten. Daarna geef ik ze een lichte lakspuit om ze waterdicht te maken (zodat de inkt niet wegloopt van condensatie).

Als ze niet voor zo'n formele aangelegenheid zijn, markeer ik de dop met een scherpe punt.

#30
  0
chthon
2018-04-10 17:58:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als basismateriaal voor de etiketten gebruik ik gegomd papier in A4 (of bijna Letter) formaat. Ik wil niet knoeien met melk of lijmsticks. Als je daar bent geweest, kost het lijmsticks te veel tijd, en het resultaat is zelfs beschimmeld in mijn garage.

Gomd papier komt gemakkelijk los met een beetje weken, maar niet door condensatie van water op de fles .

Ik ontwerp mijn label in LibreOffice / OpenOffice en druk alleen af ​​met zwarte inkt. Dat is erg waterdicht. Om inkt te besparen, gebruik ik meestal contourlettertypen voor grote tekens.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...