Vraag:
Moet ik mijn droge hop onderdompelen?
Scott P
2010-11-09 22:31:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moet je bij dryhopping proberen de hop onder te dompelen nadat je ze aan de secundaire hebt toegevoegd?

De helft van de hop in mijn laatste IPA was na een week niet nat, dus ik denk dat ze kon niet veel smaak bijdragen.

Ik las dit als "had ik mijn droge hop ** gedronken **?" Ik zou dat helemaal niet aanbevelen.
Drie antwoorden:
#1
+14
Jeff L
2010-11-10 00:07:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kook of ontsmet een paar knikkers en gooi ze samen met de hop in een hopzakje. Bind af en laat het naar de bodem van uw secundaire vaartuig zinken. De knikkers houden de hop onder water.

Als je het bier eenmaal hebt overgeheveld en het tijd is om de hop te verwijderen, zullen de knikkers het ook gemakkelijker maken om de hop eruit te halen, vooral bij het gebruik van glazen mandflessen.

Om het nog gemakkelijker te maken (zowel voor dry-hopping als voor opruimen), gebruik je meerdere zakken en minder hop in elk, in plaats van al je hop in één zak te doen.

In mijn ervaring zijn knikkers niet zwaar genoeg om een ​​hopzak onder te dompelen. Zelfs kleine roestvrijstalen gewichten zijn niet genoeg als je veel hop hebt. Ik ken enkele thuisbrouwers die gesteriliseerde, gladde stenen gebruiken, omdat ze het enige zijn dat zwaar genoeg is voor de klus.
Zolang het totale gewicht van het object dat wordt gebruikt om de hopzakken onder te dompelen groter is dan dat van de zak + hop, * en * ervan uitgaande dat er geen ingesloten lucht is, is het vrij eenvoudig om erachter te komen hoeveel gewicht nodig is om drijfvermogen te voorkomen.
Het is niet het gewicht van de hop en hopzakken, maar het gewicht van het water dat erdoor wordt verplaatst dat ertoe doet. Maar als je genoeg knikkers of andere gewichten hebt, zou je zeker een hopzak onder water kunnen houden.
#2
+6
pkaeding
2010-11-09 23:46:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal voeg ik de droge hop toe aan het secundaire vat voordat ik het bier overhevel, om te proberen dit probleem te omzeilen.

Ik denk dat je ze wel nat wilt hebben, dus ze zitten echt in het bier , en kan de smaken in de vloeistof logen.

Dat is logisch. Ik weet niet zeker waarom ik altijd hevel en dan de hop toevoeg.
Dit geldt ook voor de meeste andere late toevoegingen.
#3
+1
Mr_road
2018-03-09 23:15:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer ik pellets gebruik voor dry-hopping, heb ik deze problemen niet, omdat ze als kleine steentjes zinken.

Maar als je hop hebt toegevoegd na het overhevelen, geef het vat dan een goede klodder rond ga dan in het bier.

Soms vries ik hopblaadjes in en smash ze dan voordat ik ze voor dry hop gebruik, omdat ze sneller nat worden als kleinere stukjes en je er een betere aroma-extractie van krijgt. Maar pellets vind ik het beste om smaak te geven.

Ik denk dat dit echt afhangt van hoe de pellets worden geperst en de zwaartekracht van het bier. Ik heb wekenlang pellets gehad die er gewoon bovenop zaten als gelukkige boten. Geen enkele hoeveelheid schudden zou ervoor zorgen dat ze wort gaan opnemen. Ik vermoed dat het een klein olie-watereffect was en de hoge zwaartekracht die hen niet goed leende om te zinken.
Ik heb dit probleem nog nooit gehad. Ze vallen altijd als stenen voor mij. Ik kan zien hoe het kan gebeuren.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...