Vraag:
Hoe het alcoholgehalte van een biertje aanpassen?
Bryan
2010-11-10 10:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb verhalen gelezen over mensen die bier brouwen met een extreem hoog alcoholpercentage, en ben benieuwd hoe ze het doen.

In de basis weet ik dat alcohol is een bijproduct van gist die suikers afbreekt, maar hoe kun je het alcoholgehalte van je brouwsel verhogen zonder de smaak te bederven? Vrijwel al mijn recepten blijken ongeveer 5% -7% ABV te zijn. Is het verhogen van dat aantal alleen een kwestie van bepaalde soorten suiker toevoegen? Hoe verandert het de smaak van het bier?

Een antwoord:
#1
+10
Nicholas Trandem
2010-11-10 10:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste van die belachelijk hoge ABV-bieren zijn met ijs gedistilleerd (sommige meerdere keren). Vermoedelijk is het technisch gezien illegaal voor thuisbrouwers omdat het wordt gedestilleerd, maar het is eigenlijk gewoon het bier afkoelen tot het punt waarop een deel van het water bevriest en het ijs verwijdert.

Je kunt behoorlijk behoorlijke ABV's krijgen (12% +) zonder zijn toevlucht tot dat echter. Je hebt een giststam nodig die het hoge alcoholgehalte aankan, anders sterft hij af voordat alle suikers zijn omgezet. Ik heb goede resultaten behaald met Scottish Ale en Trappist High Gravity-soorten.

Wat betreft de suikers, je hoeft geen "suiker" toe te voegen, je kunt alles krijgen wat je nodig hebt uit de mout. Als je volnerf bent, gebruik je gewoon veel meer en gebruik je misschien alleen de "eerste runnings" of verzamel je twee keer zoveel als je nodig hebt en kook je het af tot je doelgrootte. Met extractrecepten kom je meestal weg door gewoon veel meer extract aan je kook toe te voegen. U kunt het tegen het einde van de kook toevoegen als u zich zorgen maakt over donker worden of schroeien. Dat gezegd hebbende, je kunt altijd wat suiker in de zwaartekracht gooien. Ik geef de voorkeur aan de minder bewerkte soorten zoals turbanado of "ruwe" suiker.

Wees voorbereid op een langer dan normale en zeer actieve primaire.

Houd er rekening mee dat als u gewone suiker toevoegt, u het lichaam dunner maakt.
Het toevoegen van te veel sucrose kan ook resulteren in onaangename cidery-smaken.
Beide zijn waar, daarom haal ik het meeste van mijn suiker uit de mout. Maar ik ben zo hoog als 15% van het graan + suikergewicht in turbanado gegaan in een grote Barleywine zonder merkbare problemen.
WLP099 kan in aanmerking komen voor bieren met een super hoog ABV ... het herstelde de gisting op een bier dat ik maakte en eindigde op 14% ABV.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...