Vraag:
Wat heeft het voor zin om voor granen te gaan?
CLJ
2010-11-10 05:39:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn extractbieren zijn goed, ik denk dat het beter is dan de meeste commerciële bieren die ik koop. Extract kost minder tijd, minder apparatuur en lijkt bieren van hoge kwaliteit te produceren. Waarom doen mensen vol graan?

Acht antwoorden:
#1
+32
PMV
2010-11-10 05:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Al het graan is goedkoper (op de niet zo lange termijn), je krijgt veel meer flexibiliteit op je graanrekening en puree, ik zou zeggen dat het leuker is en het is heel gemakkelijk om te doen.

Dit vat het vrijwel samen.
Maar het kost nog _lot_ meer tijd, toch?
Mijn graandagen duren 4 uur van start tot opruimen. Mijn extractiedagen duren meestal 2 uur. Dus ja, het is dubbel zo lang. Maar het is het mij waard.
Het is zeker voor het plezier en de voldoening ervan. Er is iets heel lonends aan het nemen van graan, hop en gist en er een geweldig bier van maken. Als ik zo snel mogelijk bier wilde, zou ik naar de kroeg gaan.
Ja, het kost meer tijd, maar we brouwen niet voor het gemak, toch? :)
Er bestaat een grote misvatting dat het brouwen van granen op de een of andere manier ingewikkeld is en veel meer tijd kost. De enige grote extra tijd komt van het pureren; de rest is vrijwel hetzelfde.
#2
+11
Jeff Roe
2010-11-10 05:56:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na tien jaar kits en extracten, ging ik 6 weken geleden eindelijk voor graan. Het is zo leuk! Als je geniet van wat je nu doet, zou ik zeggen: probeer het eens, want er is zoveel meer om van te genieten. Ik heb op 5 van de afgelopen 6 zaterdagen gebrouwen en ik heb het elke keer prima gehad.

Ik heb slechts ongeveer $ 150 uitgegeven aan extra apparatuur, inclusief een graanmolen. Ik kan mijn graan ongemalen in bulk kopen en veel besparen. Ik kan nu een partij bier brouwen voor ongeveer $ 14 aan ingrediënten.

Veel beter dan dit wordt het niet.

Kun je meer uitleggen over wat je brouwt voor $ 14 / batch? Toegegeven, ik woon op een plek waar dingen meer dan gemiddeld zijn gemarkeerd, maar zelfs mijn extreem kleine en eenvoudige biertjes komen rond de $ 25 uit (gemiddeld ongeveer 5,5 liter).
Het bulkgraan dat ik krijg, kost ongeveer 80 cent per pond. Dus tien pond daarvan is $ 8. De hop die ik krijg is ongeveer $ 2 per ounce. Met een droge gist of een hergebruikte vloeibare gist komt het op ongeveer $ 14.
#3
+8
Mike Miller
2010-11-10 08:42:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persoonlijk denk ik dat onze batches van alle granen beter smaken. Dit kan komen door de betere granen die we gebruiken, of het feit dat we nu betere brouwers zijn.

Mike heeft gelijk. Al het brouwen van graan zal je een 'betere' brouwer maken. Je stopt met het maken van andermans recepten en begint na te denken over het maken van je eigen bier. Het aantal variabelen dat u tijdens het maischen kunt controleren, is ongelooflijk en dwingt u om echt na te denken over wat u probeert te maken.
#4
+4
Tim
2010-11-12 03:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aantal geweldige bieren gedronken. Als je extract van goede kwaliteit hebt en aanvult met een aantal speciale granen, denk ik dat je resultaten van zeer hoge kwaliteit kunt krijgen.

Ik denk dat het grootste nadeel is dat je minder controle hebt over het uiteindelijke bier en dus beperkter bent in wat je maakt.

Dus ik zou zeggen: blijf bij extract totdat het idee om een ​​volledige mash te maken aantrekkelijk klinkt.

#5
+3
thebeav
2010-11-13 01:40:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het met PVM en Jeff eens over de kosten en tijd. Ik ben het ook eens over de funfactor. Ik vind het een heel ontspannende en gezellige ochtend als ik brouw. Ik brouw buiten op het terras onder mijn terras. Dus ik heb de neiging om het grootste deel van mijn brouwsels in de lente en herfst te doen. Ik werk waar nodig rond het weer. Een ochtend brouwen doet me veel denken aan een ochtend bij een achterklep. Er is een gematigde hoeveelheid activiteit om je aandacht vast te houden en als je vrije momenten hebt, kun je achterover leunen met een biertje en genieten van de frisse lucht (en de geur van bierbrouwen).

#6
+2
danafr4
2010-11-20 02:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het met Mike eens. Ik denk dat al het graan zelfs maar een stapje hoger is dan het extract.

En Tim heeft gelijk - het is voor de persoon die meer controle wil over het proces / de uitkomst. Ik heb de keuze uit München of Wenen of een koekje of een ander gepureerd graan in elke gewenste verhouding. Het is moeilijk tot onmogelijk om te doen met extract + speciale granen.

Mijn advies: probeer recepten voor gedeeltelijke puree om er gevoel voor te krijgen. De rest is vrij eenvoudig: gewoon opschalen. Of niet. Je zult in ieder geval een goed gevoel hebben voor wat het proces is.

Aan de andere kant, wat is er eenvoudiger dan extractie om een ​​echt lekker bier te krijgen? Je hebt gelijk, het is beter dan veel bieren uit de winkel.

#7
+2
eyelidlessness
2010-11-22 11:44:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn voornaamste motivatie was om meer keuzes te hebben in wat bijdraagt ​​aan de smaak van mijn bier. Ik brouwde maar twee extractbieren voordat ik begon met granen, omdat ik de extractkeuzes extreem beperkend vond. Ik heb sindsdien verschillende vrienden leren brouwen en ben nooit begonnen met extract. Geen van hen heeft er spijt van, en niemand heeft er belang bij gehad om de brouwtijd voor zichzelf te verkorten.

Mijn secundaire motivatie (gerelateerd aan de eerste) was om "dichter" bij het brouwproces te zijn. Ik had belangstelling voor thuisbrouwen omdat ik de soorten bier wilde maken die ik wil drinken. Ik ben meer betrokken bij wat ik brouw als ik "rauwe" ingrediënten gebruik. (Ja, ik realiseer me dat ik in dit opzicht nog meer controle zal hebben als ik mijn eigen mouten ga maken of zelfs mijn eigen ingrediënten ga verbouwen.)

#8
+1
fluffhead
2010-11-23 09:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als iemand die ook zeer goede extractbieren heeft gemaakt, heb ik een opmerkelijk betere smaak, kwaliteit en versheid ervaren met alle granen. Maar meer nog, het heeft me veel meer vrijheid gegeven om te experimenteren. Je kunt natuurlijk met extract experimenteren, maar je kunt maar zo ver gaan. Ik was ook zenuwachtig, maar zoals je op deze lijst kunt lezen, is het VEEL leuker ...Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...