Vraag:
moeten hoppige bieren worden gerijpt?
CLJ
2010-11-09 04:38:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moeten hoppige bieren niet gerijpt worden? Hoe lang duurt het voordat een hoppig bier zijn rijpingspunt bereikt?

Bedankt, Chris

Vier antwoorden:
#1
+11
rainoftoads
2010-11-09 09:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik las het volgende op het etiket van een fles Plinius de Oudere (een dubbele IPA van Russian River in Californië):

"Respecteer je oudere. Houd het koud. Drink fris. Plinius de Oudere is een historisch figuur, maak geen bier in deze fles! Geen gerstewijn, niet ouder worden! Verouder je kaas, niet je Plinius! Respecteer hop, consumeer vers. Als het moet, ga dan op eieren zitten, niet op Plinius! Bewaar niet voor een regenachtige dag! Plinius is om van te genieten, niet om te bewaren! Consumeer Plinius vers of helemaal niet! Wordt niet beter met de jaren! Hoppige bieren zijn niet bedoeld om te rijpen! Blijf uit de buurt van hitte! "

Die fles werd een jaar na aankoop geopend en het was nog steeds een goed bier, maar het had niet de hoppige smaak van verse Plinius.

Aromatische hopoliën zijn de eerste die je gaat gebruiken. een hoppig bier rijpen: dat heerlijke aroma van hop begint te vervagen na minimale veroudering. De hopsmaak zal iets langzamer vervagen, maar het zal zeker vervagen. De geïsomeriseerde alfazuren die bitterheid produceren, zijn niet zo delicaat als de geur- en smaakcomponenten, maar ze zullen ook vervagen met de tijd.

Als je bier draait om het aroma en de smaak van hop, dan zal het zijn hoogtepunt bereiken zodra het klaar is om te drinken of kort daarna. Elk ander bier heeft baat bij enige veroudering.

Dit is een geweldig antwoord; Russian River beschreef de dingen beter dan ik ooit zou kunnen!
+1 Uw citaat van Russian River is precies de reden dat ik deze vraag heb gesteld.
#2
+5
Marty Dallmeyer
2010-11-09 04:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou het bier proberen zodra het koolzuurhoudend is. Jonger bier is meestal beter. Sommige van mijn bieren waren in hun jeugd echter een beetje ruw en zijn na een aantal maanden zeker verbeterd. Hoppige bieren worden over het algemeen beter ouder dan mildere. IPA's waren oorspronkelijk bedoeld om van Groot-Brittannië naar India te reizen en de extra hop deed dienst als conserveermiddel (ze smaken ook niet half slecht).

Ik ben teruggegaan en heb een pint gedronken van een ~ 1 maand oud brouwsel dat in het vat heeft gezeten en was verrast hoe anders en beter het smaakte.
#3
+3
Jeff L
2010-11-09 04:42:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, tenzij je wilt dat de bitterheid verdwijnt.

De oliën en verbindingen van hop breken in de loop van de tijd af, wat resulteert in een geleidelijke afname van de bitterheid en de hopsmaak. Hoe langer je een hoppig bier laat rijpen, hoe minder hoppig het wordt. Dit is de reden waarom bepaalde stijlen, zoals IPA's, frisser worden genoten.

#4
+1
BoilerBrad
2011-05-27 08:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier volgt een korte uitsplitsing van de effecten van veroudering op enkele bierstijlen.

http://draftmag.com/beereditor/cellaring-evolving-flavors/



Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...