Vraag:
Hoe voorkom ik dat cider te zuur wordt?
Richard Stelling
2010-11-09 07:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel de smaak van mijn cider vaak uitstekend is, kan het soms te zuur en moeilijk zijn om grote hoeveelheden te drinken.

Hoe zou je:

  1. Test de zuurgraad
  2. Controle van de zuurgraad

En welke pH moet het zijn?

Een antwoord:
#1
+13
Matt Utley
2010-11-12 08:57:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een paar ciders gemaakt en hier zijn een paar dingen die ik heb gevonden.

Appelsap is volledig fermenteerbaar, wat betekent dat het uitdroogt. Dit is hoogstwaarschijnlijk wat je die "zure" smaken geeft. Het is niet zozeer zuur, maar een gebrek aan restsuikers.

Om dit in evenwicht te brengen, moet je er iets niet-fermenteerbaar aan toevoegen. Wanneer ik cider maak, voeg ik meestal 2 pond bleek of amberkleurig droog moutextract toe, evenals 1 pond Crystal 60L-graan.

De suikers die hierdoor achterblijven, geven je meer body en een minder droge cider.

Het is ook geen slecht idee om een ​​minder verzachtende gist te gebruiken dan wat veel mensen doen voor ciders. in combinatie met het gebruik van moutextract en granen.

U kunt de zuurgraad testen met pH-teststrips. Als je de zuurgraad wilt veranderen in plaats van de niet-fermenteerbare stoffen toe te voegen, kun je calciumcarbonaat toevoegen. De pH van cider moet tussen 3,2 - 3,8 liggen.

+1 voor de suggesties voor mout en gist. De beste "cider" die ik ooit heb gemaakt, had moutextract en was gemaakt met biergist. PLUS het was drinkbaar in een paar weken in plaats van een paar maanden. Voor feesten en dergelijke maak ik deze hybride die "Graff" heet als je wat recepten wilt googlen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...