Vraag:
Hoe kan ik flessen uit een vat vullen en druk houden?
sgwill
2010-11-10 02:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben al een tijdje aan het fusten, maar het is me nog steeds niet gelukt om flessen met succes uit mijn fusten te vullen zonder alle druk te verliezen.

Ik heb geen tegendruk biervuller of een Blichmann Bierpistool, en op dit moment geef ik mijn biergeld liever aan iets anders uit.

De paar keer dat ik heb geprobeerd een paar flessen te vullen, heb ik dit gedaan:

 1. Koel het biervat (nou ja, al gaar)
 2. Koel de flessen
 3. Verlaag de druk van het biervat tot bijna niets, zoals 1-2 psi
 4. Breng het vat omhoog
 5. Steek een stuk slang ter grootte van een fles over mijn cobra-picknicktabblad
 6. Vul langzaam
 7. Dop
 8. ol >

  Ik laat de fles in de koelkast staan, kom een ​​paar uur later terug (of breng hem naar het huis van een vriend, enz.) en het bier heeft bijna geen koolzuur. Mijn capper lijkt prima te werken, aangezien mijn regelmatig gebottelde bieren geen druk verliezen.

  Eventuele suggesties?

Vijf antwoorden:
#1
+5
DHayes
2011-10-06 21:11:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een BMBF! Koop een rekstok en een stop en u bent klaar. Ik bottel regelmatig van vaatjes met deze methode en het werkt geweldig.

Dit is hoe ik het ook doe. Nog steeds iets van een PITA in vergelijking met een pint trekken, maar soms moet homebrew draagbaar zijn.
Dit is wat ik uiteindelijk deed; het werkt geweldig.
#2
+2
user127
2010-11-10 03:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tegendruk en bierpistool opzij. Ik denk dat je de druk misschien wilt verhogen. Ook kun je een stop krijgen om erdoorheen te lopen en deze te piepen om een ​​beetje druk te laten om het bier binnen te laten, maar het onder druk te houden.

#3
+1
PMV
2010-11-10 03:40:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik normale druk, vul niet te langzaam, vul ze dan zodat er een beetje schuim overheen stroomt, en doe de dop op het schuim. Veeg het bier daarna van de fles.

Ik probeerde dat eerst, en het werd bijna allemaal schuim voor de laatste 1/4 van de fles.
#4
+1
baka
2011-10-21 19:21:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uw methode ziet er correct uit. Misschien wilt u het bier 2-5 PSI overcarboneren en de druk van het vat verhogen tot ongeveer 5 PSI tijdens het bottelen. Een beetje te veel koolzuur zorgt ervoor dat er nog steeds een goede hoeveelheid CO 2 in suspensie is nadat u wat bent kwijtgeraakt tijdens het bottelen. Het kan zijn dat je een beetje met de druk van het vat moet spelen om de bottelsnelheid en de schuimproductie in evenwicht te houden.

#5
  0
benr
2010-11-10 20:27:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het nooit geprobeerd zonder de Blichman Beer Gun, maar na gebruik van het pistool lijkt het erop dat ik zoiets zou moeten gebruiken. Ik heb de kosten gedeeld met een vriend, omdat je het maar sporadisch nodig hebt.

Het is jammer om geld uit te geven aan iets dat niet echt bier maakt, maar het is een geweldige investering geweest. Ik koop seizoensgebonden commerciële vaatjes en doe het hele vat in flessen, zodat ik het bier kan drinken dat ik lekker vind en geen plek in de koelkast van het vat kan innemen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...