Vraag:
Moet een voorgerecht worden gehopt?
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:08:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moet ik hop toevoegen aan mijn startrecept? Ik ben net begonnen met het gebruik van starters en ik heb ze helemaal niet gehopt. Ik dacht er niet eens aan om hop toe te voegen totdat ik een aantal antwoorden op deze vraag las. Wat zijn de redenen om wel of niet op een starter te springen?

Drie antwoorden:
#1
+8
sgwill
2010-11-10 05:30:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee, het is niet nodig om op een starter te springen. Je probeert geen bier te maken, je probeert gist te repliceren. Hopoliën remmen eigenlijk de groei van gist een beetje, dus als je ze aan je starter toevoegt, zou het doel teniet worden gedaan.

Hop heeft de neiging de bacteriegroei meer te remmen dan gist, dus sommige mensen hopen sterk op hun starters om infectie te voorkomen.
Sta me toe om met tong in de wang te zeggen dat als je geen voorgerecht kunt maken zonder dat het geïnfecteerd raakt, je misschien moet overwegen om met breien als hobby te beginnen ...
#2
+2
Tim
2010-11-10 04:23:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is geen reden om op een starter te springen. De hoeveelheid vergeleken met de volledige batch zou geen dramatisch effect moeten hebben op het smaakprofiel en de antiseptische eigenschappen van hop zouden niet nodig moeten zijn als je het voorgerecht goed bereidt.

De beste methode die ik vond voor het bereiden van voorgerechten is om een ​​batch van 2-3 gallon wort te maken met een licht extract en vervolgens inblikkende potten met het wort te vullen, ze aan de kook te brengen om de potten te ontsmetten en af ​​te sluiten. Je hebt dan een kant-en-klare bron om in je starters te gebruiken zonder dat je extra werk nodig hebt als je je starter doet.

#3
+2
Hop the Mad Alchemist
2011-01-21 21:26:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om een ​​spijker op deze vraag te zetten: je hoeft geen hop in giststarters te doen.

De belangrijkste reden om hop toe te voegen aan een giststarter is omdat de alfazuren in hop een antibioticumkwaliteit hebben die de groei van Gram-positieve bacteriën remt en zo plaats maakt voor biergist om zijn werk te doen.

In de praktijk, ervan uitgaande dat je de juiste zuivering gebruikt (wat je zou moeten doen - je bent een thuisbrouwer!), is er echt geen tastbaar voordeel van het toevoegen van hop aan een giststarter.

Als je je er echt beter door voelt, voeg dan een paar hopkorrels of blaadjes toe aan je starter en raak niet in paniek.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...