Vraag:
Kan iemand me een goed recept geven dat ze hebben geprobeerd voor een zuur bier?
PMV
2010-11-10 06:07:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik wil voor het eerst een zuur bier maken. Ik sta open voor elk soort graanrecept, fruitig, moutig, wat dan ook. Het enige wat ik vraag is dat je het al hebt gemaakt en het echt leuk vindt.

Ik sta ook open voor elke maischtechniek.

Deze vraag is misschien een * beetje * te smal voor de site. Ik laat anderen echter de rechter zijn.
Stem om te sluiten, in de definitiefase van Area51 werden de receptvragen als niet-onderwerp gestemd
Afsluiten van de stemming. Receptverzoeken zullen deze site snel verpesten.
Iedereen, neem deel aan de discussie over receptvragen: http://meta.homebrew.stackexchange.com/questions/11/recipe-questions
Drie antwoorden:
#1
+4
Jeff Roe
2010-11-10 10:35:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen die geïnteresseerd is in het brouwen van zure bieren, moet de blog van Michael Tonsmeire in de gaten houden: the Mad Fermentationist.

Ik hou van die blog!
#2
+2
Matt Utley
2010-11-10 07:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een zure Peach and Plum Saison gemaakt voor een bruiloft van een vriend. Het was een enorme hit en eenvoudig te maken. In plaats van verschillende bacteriën te gebruiken om te verzuren, heb ik een zure puree gemaakt. Het is eenvoudig te doen en veel minder tijdrovend. Als klap op de vuurpijl was dit een verdomd goed bier. Het is licht van smaak, sterk koolzuurhoudend, fruitig en lekker zuur. Joie De Vivre - Soured Saison met perziken en pruimen

Ik hoop dat je het lekker vindt!

#3
  0
sgwill
2010-11-10 06:53:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De echte truc voor de zure bieren is de selectie van gist. Ik hou van de Roselaire Blend van Wyeast, maar je kunt een van de tientallen soorten bugs kiezen.

U kunt zoals gewoonlijk pureren. Je zou een zure puree kunnen proberen in plaats van de gist met bugs, maar dat heb ik niet geprobeerd.

Houd de IBU's laag, aangezien ze hier normaal niet voorkomen.

Je kunt de fermentatie voltooien met een gewone, schone soort, dan overgaan op een langdurige secundaire met de bugs, of de bugs eerder toevoegen. Hoe eerder u de bugs toevoegt, hoe zuurder u wordt.

Door de langdurige veroudering beginnen de bugs echt te werken. Je hebt wat extra zuurstof nodig, ofwel door een plastic emmer of een houten stop te gebruiken. Zodra het vlies is gevallen, is het klaar, meestal ongeveer 6 maanden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...