Vraag:
Hoe vaak vervangen mensen hun plastic brouwcomponenten?
PMV
2010-11-10 02:17:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gooide onlangs mijn stok, het werd troebel en er zat een stuk trub in vast dat ik er niet uit kon krijgen voor het leven van mij.

Ik herinner me de dame bij een LHBS die me vertelt dat je alle plastic componenten (zelfs emmers) elke zes maanden moet vervangen, maar deze specifieke winkel verkoopt altijd onnodige koopwaar.

Ik denk dat emmers voor onbepaalde tijd kunnen worden gebruikt, of in ieder geval zolang ze ' opnieuw in goede staat. En overdrachtspullen kunnen worden gebruikt zolang ze niet vies smaken, want tegen de tijd dat je ze gebruikt, zou je bijna geen fermenteerbare stoffen meer moeten hebben.

Een antwoord:
#1
+8
sgwill
2010-11-10 02:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is een geweldige vraag.

Het probleem met plastic is dat het gemakkelijk kan krassen en bacteriën kan bevatten. Ik ben er vrij zeker van dat zelfs het wrijven van je hand langs de binnenkant van een plastic emmer kleine krasjes veroorzaakt.

Ik denk dat je richtlijn redelijk goed is: controleer je uitrusting regelmatig en vervang iets zodra het begint een slechte smaak.

Ik heb mijn emmers al jaren, maar ik begin er zenuwachtig over te worden. Ik ben sowieso overgestapt op Better Bottles, dus ze worden minder gebruikt. De meeste van mijn slangen moeten vaker worden vervangen.

Uiteindelijk heb ik de neiging om slangen vaker te vervangen dan nodig is, omdat het relatief goedkoop is. Ik verspil liever wat geld aan extra slangen dan dat ik een hele batch moet weggooien vanwege infectie.

Ik moest gewoon stoppen met het gebruik van mijn emmer en volledig glas gaan gisten. Elke batch leek problemen te krijgen. Ik had de emmer ~ 4 jaar gebruikt. Elke zes maanden lijkt overdreven.
@benr Ik heb mijn emmers niet zo vaak vervangen, maar een deel van mijn slangen wordt elke 6 maanden vervangen


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...