Vraag:
Zijn flessenborstels nodig?
Jeff L
2010-11-10 01:16:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb mijn bieren altijd gebotteld (ik heb nog niet geïnvesteerd in een vatopstelling) en ik heb nog nooit een flessenborstel gebruikt. Ik laat mijn flessen gewoon in OxyClean weken om ze schoon te maken, schud ze, spoel ze af, reinig ze en fles ze. Ik heb nog nooit infectieproblemen of smurrie in de flessen gehad, zelfs niet met degene die niet direct na gebruik zijn uitgespoeld.

Zijn flessenborstels echt nodig, of zijn ze meer een voorzorgsmaatregel? -in-case "soort ding?

Zeven antwoorden:
sgwill
2010-11-10 01:18:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het ook nooit gebruikt. Ik heb het een keer geprobeerd, maar zonder de fles te laten weken, was het bijna nutteloos. En het weken zorgde voor al het schoon dat ik nodig had.

Dus nee, ik denk niet dat ze nodig zijn.

Saaz
2010-11-10 02:31:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een penseel als je vaste stoffen in je flessen hebt, bijvoorbeeld als je een leeg doosje uit de winkel hebt gehaald met stukjes citroen of sigarettenpeuken. Pas ook uit uw eigen flessen op gist als u uw flessen niet volledig hebt leeggemaakt toen u ze dronk.

STW
2011-01-28 03:32:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik een borstel als onderdeel van mijn eerste reinigingsbeurt van alle flessen die in rotatie komen.

Mijn gebruikelijke proces is:

1) Maak de flessen schoon:

  • Doordrenken in OxyClean om de etiketten te verwijderen (wat ook veel lijmresten aan het water toevoegt)
  • Spoel af met schoon water en schrob van binnen en van buiten om eventuele resterende lijm / gist te verwijderen /etc.
  • Tweede snelle spoeling en schudden
  • Verpak ze voor later gebruik

2) Ontsmet de schone flessen:

  • Week in ontsmettingsmiddel
  • Giet af en vul

Nadat een fles klaar is, wordt deze grondig gespoeld en is hij weer klaar voor stap 2. Alle flessen die niet worden gespoeld, gaan snel terug naar stap 1

Room3
2010-11-10 02:36:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb nooit in een penseel geïnvesteerd. Als ik iets niet uit een fles kan halen, zweet ik het niet en gooi ik het gewoon weg. Ik heb meestal een constante toestroom van flessen die het kunnen vervangen.

Als je 'weggooien' zegt, bedoel je in een prullenbak, toch? RECHTSAF!?! :-)
Helaas, nee, mijn stad recyclet alles BEHALVE glas. Gelukkig spoel ik mijn flessen voordat ik zelfs maar het bier opdrink, dus de laatste fles waarvan ik me herinner dat ik ze weggooide, was een paar jaar geleden.
G__
2010-11-10 02:37:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ook nog nooit een penseel gebruikt. Ik heb een flessenreinigingshulpstuk aan mijn kraan die een waterstraal in de fles schiet, die alles behalve het ergste sediment verwijdert. Voor die echt slechte flessen, week ik gewoon een nacht in een beetje bleekmiddeloplossing (of gooi de fles gewoon, ik ben lui en er is maar een beperkte inspanning die kan worden gerechtvaardigd voor een oude fles!)

Jerry C.
2011-01-28 08:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik ook geen penseel. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de flessen uit te spoelen zodra ik klaar ben met drinken, zodat eventuele resten opdrogen en hard worden tegen de binnenkant van de fles. Als ze schoon zijn, leg ik ze ondersteboven in een doos of 6-pack houder (ik bewaar deze voor het bewaren van flessen). Wanneer de botteldag aanbreekt, spoel ik alle flessen weer uit om eventueel stof uit de fles te verwijderen en te ontsmetten. Als er etiketten op de fles zitten, doe ik de avond ervoor een lange week in zeepwater. Hoop dat dat helpt!

Husker Steve
2011-10-15 06:14:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb ook een flessenreinigingshulpstuk aan mijn kraan die een waterstraal in de fles schiet, die alles behalve het ergste bezinksel verwijdert. Het werkt geweldig !!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...