Vraag:
Heeft iemand ervaring met het eerste worthoppen? Vond u de resultaten de moeite waard?
Tim
2010-11-10 04:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heeft iemand een duidelijke verbetering in de smaak / kwaliteit van de hop gezien vanaf de eerste worthopping (hop toevoegen bij spuiten) versus laat hoppen versus dry hopping versus hopback? Zijn er specifieke voordelen aan verbonden? Tips om dit te doen?

Drie antwoorden:
#1
+5
Denny Conn
2010-11-17 01:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik fWH een meerderheid van mijn bieren. Ik hou echt van de verbeterde hopsmaak en zachte bitterheid die het me geeft. Ik heb een paar jaar geleden een experiment gedaan met een gesplitste batch, de ene helft met alleen FWH en de andere helft met dezelfde hoeveelheid dezelfde hop als slechts 60 minuten. toevoeging. Ik heb de bieren laten analyseren op IBU en hoewel het FWH-bier iets hoger mat, smaakte het eigenlijk minder bitter. Dat komt door chemische veranderingen die optreden als de FWH steil wordt. In tegenstelling tot wat sommigen hebben geschreven, krijg je geen aromabijdrage van FWH. Het draait allemaal om hopsmaak en zachte bitterheid.

Denny, vind je het beter om FWH te vermijden met superhoge alfavariëteiten, zoals Columbus? Het wordt hier genoemd, maar de informatie is fragmentarisch. http://www.brewery.org/library/1stwort.html
Nee. Ik gebruik elke variëteit waarvan ik de smaak lekker vind, ongeacht AA. Het idee dat je alleen hop met een laag alfa-gehalte hoeft te gebruiken, is door ervaring weerlegd.
#2
+3
Matt Utley
2010-11-10 08:58:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Door de eerste worthop te maken, kan er meer hopbitterheid worden geëxtraheerd. Het toevoegen van hop tijdens de eerste beurten verlaagt het ph-gehalte van het wort en verhoogt de isomerisatie van de alfazuren bij latere hoptoevoegingen. Meestal krijgt u ongeveer 10% meer IBU's dan bij een standaard kooktijd van 60 minuten.

Als je dit wilt testen, begin dan met 25% - 30% van je hopschema en verplaats het naar FWH.

#3
+1
PMV
2010-11-10 06:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb FWH een keer geprobeerd en had de indruk dat het op de een of andere manier veel minder bitter zou toevoegen dan een toevoeging van 60 minuten. Ik weet niet meer waarom ik dit dacht, maar in mijn ervaring is het helemaal niet waar, de hop in mijn bier was allemaal bitter en geen aroma.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...