Vraag:
Draaiflessen hergebruiken
Fishtoaster
2010-11-10 07:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb horen zeggen dat twist-off-flessen moeten worden vermeden bij het hergebruik van flessen voor thuisbrouwen. Ik heb ook een paar mensen horen zeggen dat ze er veel hebben gebruikt zonder nadelige gevolgen. Gezien het feit dat twist-offs (in ieder geval hier in de buurt) veel gemakkelijker te verkrijgen zijn in hoeveelheid, vraag ik:

  • Moeten twist-offs worden vermeden?
  • Wat zijn hun nadelen?
  • Als men ze zou gaan gebruiken, welke stappen moeten er dan worden genomen om hun problemen te minimaliseren?
Het werkt!!! bekijk deze video, deze kerel doet het op youtube. https://www.youtube.com/watch?v=K1vnACfLOFI
Zes antwoorden:
#1
+13
J Wynia
2010-11-10 07:56:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanwege de groeven waardoor de dop er echt af kan draaien, is er bij lange na niet genoeg om de deksels vast te klemmen. De gewone deksels en sluitgereedschappen zijn allemaal gericht op de mooie, dikke rand van glas op "gewone" flessen.

Hoewel je een "soort" zegel kunt krijgen bij een twist-off, is het een tikkende tijd bom voordat het lekt en uw bier bederft / oxygeneert, of gewoon decarbonaat, enz.

Dit is ook mijn ervaring geweest. Ik krijg een zeer hoog uitvalpercentage bij het gebruik van twist-off-flessen. Het is naar mijn mening het risico niet waard.
echt waar. Ik heb net geïnvesteerd in 2 pakken flessen voor mijn eerste thuisbrouwsel. Zeer teleurgesteld als ik bij hergebruik verzegelingsfouten krijg. In mijn plaatselijke thuisbrouwwinkel kreeg ik het advies dat PET-flessen in alle opzichten de voorkeur hebben boven glas, behalve in romantiek.
#2
+7
Nathan Koop
2010-11-10 21:11:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb bijna uitsluitend twist-off flessen gebruikt. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.

Ze zijn over het algemeen goed koolzuurhoudend (ik geef mezelf de schuld voor eventuele problemen daar), en ik heb geen grote afwijkende smaken uit mijn flessen opgemerkt.

De dopper die ik gebruik was er een die in een kit van een plaatselijke brouwerij kwam en ik denk niet dat het iets speciaals is.

Mijn aanbeveling is om de twist-offs te proberen en als je dat niet doet ' Als u geen problemen ondervindt, blijf ze gebruiken.

#3
+2
Jeff Roe
2010-11-10 20:30:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een van mijn cappers zou misschien 1 van de 50 keer niet afdichten (met twist-offs). Mijn andere capper heeft nooit gefaald. De meeste van mijn flessen kunnen niet worden gedraaid, maar sommige zijn twist-offs.

Als je toegang hebt tot Sleeman's -flessen (uit Canada), I ' stel voor om ze te proberen. Ze zijn mooi, doorzichtig, draaibaar, ze sluiten heel goed af en ze worden geleverd in een volledig omsluitende doos, zodat je doorzichtige flessen tegen licht worden beschermd.

Het lijkt erop dat deze hele twist-off vs. niet-afdraaien is iets YMMV-ding.

#4
+1
CLJ
2010-11-10 07:38:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doe het niet! De twist-off-flessen zijn te zwak voor hergebruik. Gebruik alleen de pop-top variant.

Te zwak? Echt niet. :-)
#5
+1
spoulson
2010-11-12 19:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Draaidoppen zijn als doppen op wijnflessen. Ze laten het product goedkoop lijken. Het is een bevredigende voldoening om een ​​tool te gebruiken om er bovenop te komen.

#6
  0
dthorpe
2010-11-11 03:54:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb twist-off flessen gerecycled uit dranken die ik in de winkel had gekocht toen ik net begon met thuis brouwen, maar ik gebruik ze niet meer. De in de winkel gekochte flessen zijn verrassend kwetsbaar en overleven de warmtecyclus helemaal niet goed. Ik zou bij elke reis door de vaatwasser 10% van de schroefdraadflessen kwijtraken - er kwamen scheuren aan de onderkant van de flessenhals. Ik heb nog nooit dat soort problemen gehad met de dikkere flessen met pop-cap die gemaakt zijn om thuis te brouwen.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...