Vraag:
Zijn plastic flessen met koolzuurhoudende drank een acceptabel alternatief voor glazen flessen?
robaker
2010-11-09 23:19:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk aan cola, limonade, enz.Flessen, meestal 2 liter, algemeen verkrijgbaar in het VK. Gaan deze een acceptabel alternatief zijn voor glazen flessen? Zou een paar centen besparen op de kosten van bierflesjes, doppen en capper.

Vijf antwoorden:
#1
+12
pkaeding
2010-11-09 23:51:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zo kun je plastic flessen zeker gebruiken. In feite bevat een inleidende zelfgemaakte kit, Mr. Beer, dit soort flessen.

Een belangrijk voordeel is dat je de flessen even kunt kneuzen om het carbonatatieniveau te meten. Als de flessen hard zijn, zijn ze klaar voor consumptie.

Houd er rekening mee dat flessen met een lichtere kleur (plastic of glas) meer UV-licht doorlaten in het bier, wat het dat 'skunky' aroma kan geven . Als je ze kunt vinden, gebruik dan bruine plastic flessen. (Ik heb ze nog nooit gezien, behalve die van Mr. Beer, dus het kan moeilijk zijn ze te vinden.) Zorg er anders voor dat de flessen tegen licht worden afgeschermd.

Ook dezelfde zorgen die gelden in het plastic vs. glas debat voor fermentoren zijn hier van toepassing. Plastic kan gemakkelijker krassen en als dat het geval is, kan het erg moeilijk zijn om effectief te ontsmetten, omdat bacteriën zich in de krassen kunnen verbergen. Aan de andere kant, als je een plastic fles op je betonnen terras laat vallen, zal er geen gebroken glas zijn!

U moet ook op de hoogte zijn van besmettingsproblemen als er krassen op het plastic komen.
@sgwill goed punt. Ik heb mijn antwoord aangepast om deze zorgen op te nemen.
Zijn de standaard frisdrankdoppen goed genoeg om het koolzuur in bier vast te houden?
@Fishtoaster - frisdrank heeft de neiging om meer koolzuur te bevatten dan de meeste bierstijlen, dus de doppen zouden goed moeten blijven.
In mijn gedachten is de vaak herhaalde bewering dat bekrast platic bacteriën kan bevatten een beetje twijfelachtig. Als de bacteriën in de krassen kunnen komen, zou ik denken dat er ook ontsmettingsmiddel binnenkomt als je weekt.
@Jeff Dat is een goed punt, maar ik denk dat het probleem meer aan bod komt in de reinigingsfase dan in de reinigingsfase. Als er een kras is, en in deze kras zit schimmel, oude gist, enz., Het kan zijn dat je je borstelharen er niet in kunt krijgen om het eruit te slaan. Als je het niet kunt uitschakelen, kan het ontsmettingsmiddel niet overal binnen een redelijke tijd contact maken. Het wort / bier blijft er echter langer in zitten en kan dus vervuild raken.
U kunt de bruine plastic flessen en deksels krijgen en www.midwestsupplies.com. Ik heb er wat gekocht voor het maken van frisdrank met mijn dochter, ze vindt het heerlijk en nu is ze langer jaloers als ik mijn bier maak.
In de UK zit gemberbier vaak in bruine plastic flessen van 2 liter.
#2
+11
J Wynia
2010-11-10 01:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frisdrankflessen zijn gemaakt van PET-plastic, wat eigenlijk hetzelfde is als waar de "Better Bottle" -flessen van gemaakt zijn. Het plastic zelf is erg compatibel met bier. De grootste keerzijde is de kleur en transparantie die anderen noemden omdat het licht de smaak vernietigde.

Het andere punt van zorg is de dop en de druk. Deze zijn qua druk ontworpen voor veel hogere drukken dan bier. Frisdrank is vaak dichter bij 30 psi (bier wordt vaak voor de helft geschonken) en de flessen kunnen ongeveer 120 psi aan voordat ze daadwerkelijk uitgeven.

De doppen zijn ontworpen voor dezelfde druk. Ik zou willen zien of hergebruik van de doppen zuurstoflekkage zou veroorzaken, maar aangezien de "nieuwe" doppen ook gewoon vastschroeven, denk ik niet dat dat een punt van zorg is.

Voor mij, Ik zou hetzelfde bier in een half dozijn PET-flessen en een half dozijn glazen flessen doen. Dan, na een maand, 2 maanden, 3 maanden, 6 maanden, een jaar, enz. Open een bijpassend paar en proef om te zien hoe ze zich verhouden. De beste manier om dit te doen, is door iemand anders ze voor je in glazen te laten inschenken, dus het is blind. Als je het verschil niet kunt proeven, ga dan voor de goedkopere flessen. Beslis dienovereenkomstig als je kunt.

Goed idee met betrekking tot testen met paar plastic en glazen flessen.
Als u zich afvraagt ​​of de dop lekt, kunt u een ballon nemen en deze over de hele dop en nek strekken. Ik heb de doppen die op 3 liter frisdrankflessen kwamen goed hergebruikt. Andere 38 mm doppen passen, maar er kan niet altijd op worden gerekend. Polyseal-doppen zijn ook betrouwbaar voor mij.
#3
+3
PMV
2010-11-10 01:51:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Deze flessen zijn prima te gebruiken, zolang je ze maar op een donkere plaats bewaart. Ze worden over het algemeen zelfs als sterker beschouwd dan glazen flessen.

Als je een fles van twee liter gebruikt, houd dan rekening met de extra zuurstof in de fles als deze niet vol is, want dan kan het een beetje papierachtig smaken. Je zult ook eindigen met meer gistbezinksel op de bodem, dus schenk voorzichtig als je geen gist in je bier lust.

#4
+2
Finlay
2012-01-01 17:03:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Coopers heeft een reeks zeer kosteneffectieve PET-flessen in bruin (http://secure.coopers.com.au/shop-diy/bottles-caps/). Ik heb goede resultaten behaald met deze en verschillende frisdrankflessen, inclusief colaflessen. Om te voorkomen dat er licht binnendringt, plaats ik de flessen in een kartonnen doos die ook de temperatuur een beetje beter zou regelen en eventuele rommel zou opvangen als een fles knapt.

Ik weet niet zeker of dit een geweldig idee is, maar ik knijp ook in de flessen om alle lucht eruit te krijgen voordat ik de dop erop zet. Deze wordt opnieuw gevuld met gas uit de gisting op fles. Het lijkt hoe dan ook geen kwaad te doen.

Ik zou echter het gebruik van flessen van meer dan 1 liter vermijden, aangezien uw tweede en derde glas van deze flessen de neiging hebben om troebel te worden doordat bezinksel uit de flesbodem borrelt als druk wordt vrijgegeven. Een truc die ik gebruik om dit te vermijden, is door over te gieten in een kan.

#5
+2
S.Robins
2012-01-03 10:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je serieus bezig bent met brouwen, raad ik je aan helemaal geen PET-flessen te gebruiken:

  1. Commerciële frisdrankflessen zijn dunwandig en zullen na verloop van tijd in zonlicht verslechteren , of met eender welke warmtebehandeling, terwijl glazen flessen in uw vaatwasser kunnen worden gewassen.
  2. Helder gekleurd PET zorgt ervoor dat uw bier last heeft van "lichtinval", waardoor er onsmakelijke smaken en aroma's ontstaan uw bieren, zelfs als u voorzichtig bent met het bewaren van uw flessen op een donkere plaats.
  3. PET-flessen zorgen ervoor dat het bier na verloop van tijd plat wordt. PET "ademt" in zekere zin, zodat de kooldioxide kan ontsnappen. Ik weet niet zeker of een vergelijkbare uitwisseling van zuurstof kan plaatsvinden. Als dit het geval is, bestaat het risico dat het bier oxideert. PET-flessenbier moet daarom binnen een paar maanden na het bottelen worden geconsumeerd, waardoor u niet de tijd kunt nemen om uw brouwsel goed te laten rijpen. En ja, verouderd bier zorgt ervoor dat smaken zich kunnen ontwikkelen en sommige van de hardere smaken verzachten, vooral in donkere bierrecepten.
  4. Sanitizer maakt een bekraste PET-fles helemaal niet goed schoon. Als je een borstel in de fles moet krijgen, is de kans groot dat er krassen op komen en daarom moeilijker schoon te houden is voor je volgende brouwsel.
  5. Krassen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant kunnen de fles verzwakken, zodat zelfs een licht overmatige druk kan de fles doen scheuren.

Je kunt het beste je brouwsels in flessen of fusten bewaren. Mijn ervaring is dat bier met vaatjes beter kan verouderen dan in flessen, en je botteltijd wordt verkort tot het vullen van een of twee vaatjes in een paar minuten, in plaats van eeuwen te besteden aan het toevoegen van extra suiker en het vullen van meer dan 30 flessen. Het onderhoud van vaatjes is iets eenvoudiger dan het onderhouden van flessen, maar de eerste installatie is duurder en het kan lastig zijn om je bier koud te krijgen zonder een koelkast aan te passen of zelfs nog meer geld uit te geven aan een speciale koelkast. Glazen flessen zijn daarom het meest kosteneffectieve compromis. De meeste thuisbrouwwinkels kunnen je een krat met flessen verkopen, of als je een favoriet brouwsel hebt, bewaar je de flessen gewoon voor je volgende brouwsel. Grotere glazen frisdrankflessen kunnen ook worden gebruikt als u ze kunt vinden, maar de doppen moeten van tijd tot tijd worden vervangen omdat ze na een tijdje niet meer goed kunnen worden afgesloten.

Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat de plastic flessen die worden gebruikt voor koolzuurhoudende dranken merkbaar CO2-doorlaatbaar zijn. Ze kunnen hun druk jarenlang effectief vasthouden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...