Vraag:
De verhouding tussen suiker en appelsap in cider benaderen?
Richard Stelling
2010-11-09 07:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb geen betrouwbare recepten of zelfs geen vuistregels kunnen vinden bij het bepalen van de hoeveelheid suiker tot sap in cider en perenwijn.

Ik zou graag wat benaderingen willen weten voor zoete en droge versies.

Vier antwoorden:
#1
+9
J Wynia
2010-11-10 01:10:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De hoeveelheid suiker zal het zoete / droge resultaat niet veel veranderen. De meeste gisten die voor cider worden gebruikt, fermenteren ALLE suiker waartoe ze toegang krijgen volledig. Dat betekent dat de toevoeging van meer suiker dan wat er oorspronkelijk in het appelsap zit, dient voor extra alcohol en eventuele smaak die de niet-fermenteerbare stukjes van de suikers achterlaten.

Honing en bruine suiker zullen bijvoorbeeld volledig gisten uit, maar laat enkele interessante smaken achter. De meeste gisten zullen het echter allemaal opeten, wat resulteert in droge cider.

Zoete ciders worden meestal verkregen door een gist te gebruiken die specifiek een beetje lui is, of door terugzoet. Een voorbeeld van een luie gist is "Sweet Mead" -gist, die een beetje suiker achterlaat als ze helemaal gaar zijn.

Voor backsweeten is het wat lastiger omdat je de gistactiviteit moet stoppen en voeg wat suiker toe. Chemische pasteurisatie of hittepasteurisatie is een gok, en koud-crashen kan werken, maar de gist is nog steeds een beetje actief en zal met volle kracht terugkeren als de vloeistof opwarmt.

Tot dat meer "inert" vloeistof, voeg je suiker of appelsapconcentraat toe en je krijgt wat zoetigheid. Dat is wat de zoete commerciële ciders, zoals Woodchuck, doen.

Dat kan een probleem zijn als je conditie / carbonaat wilt bottelen, omdat je wilt dat levende gist suiker eet om te carboneren, maar je wilt dat ze je rug zoeter laten. suiker alleen, wat niet echt werkt.

#2
+4
dthorpe
2010-11-10 04:57:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De techniek die ik gebruik is om een ​​gist te kiezen die een lage alcoholtolerantie heeft en de gisting zal vanzelf uitdoven als het alcoholgehalte boven de gisttolerantie stijgt. Welke suikers er ook overblijven nadat de gist is afgestorven, bepaalt je zoetheid.

Voor een "verrijkte" halfzoete cider voeg ik 5 pond bruine suiker per 5 gallons sap toe en fermenteer met White Labs English Cider-gist. De gist overtreft ongeveer 10% alcohol (!), Maar laat een opmerkelijke hoeveelheid zoetheid achter. Dezelfde gist in puur sap fermenteert tot droog, omdat appelsap normaal gesproken niet genoeg suikers bevat om het alcoholgehalte buiten de tolerantie van de gist te duwen.

Omdat de gist niet is gedood door sulfieten of hitte, is het nog beschikbaar om de cider in de fles te helpen carboniseren. Door het bottelen wordt het mengsel geagiteerd en een beetje belucht, waardoor de gist net genoeg wakker wordt om te carbonateren. Zorg ervoor dat de primaire gisting zijn volle gang heeft en volledig slapend is voordat je gaat bottelen, anders loop je het risico dat flessen exploderen!

#3
+1
stanleytx
2013-09-07 21:52:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind dat bijna alles wat ik fermenteer, wijn, appels, perziken, peren, kersen ... Dat beginnen met een pond: gallon altijd een goede gok is. Ik heb veel succes gehad met maximaal 8 pond: gallon voor zoetere brouwsels. Ik ben een fan van champagnegist, maar ik hou er ook van om dranken met een hoog octaangehalte te fermenteren. Ik zou kunnen beginnen met een gist met een lagere tolerantie, maar een beetje gist met een hoge tolerantie om de gisting te beëindigen, en het werkt een beetje voor mij.

Als het te droog is, zijn wijn en cider erg vergevingsgezind. Voeg gewoon meer suiker toe en laat het weer staan. Wat is de haast? :)

#4
  0
Gonzo Don
2017-02-25 05:56:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2 pond witte suiker per 3 gallon appelsap geeft je een harde cider die ongeveer 8% tot 9% ABV is. Dat is wat je zou krijgen van een "pop" -wijn zoals Boone's Farm, maar het is een geweldige, zeer droge cider met ongeveer twee keer de "oomph" die je zou krijgen van commerciële dingen. Voor het bottelen, giet ik een blikje ontdooide appel in sapconcentraat per 3 gallon, roer het voorzichtig, laat het ongeveer 5 minuten mengen en fles dan. Binnen 2-3 weken heb je een perfect koolzuurhoudende harde cider. heb geen slechte batch gehad in de 5 jaren heb ik het gedaan.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...