Vraag:
Bron voor hopgebruik
Mike S
2010-11-09 06:40:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer ik hop (zowel variëteiten als pellet / plug / geheel) in een recept vervang, wil ik de IBU zo dicht mogelijk bij het receptdoel houden. De beste benuttingsgrafiek die ik kan vinden, is echter in "Designing Great Beers" (Ray Daniels) en het vereist dat je het kookgebruik van 60 minuten van je hopsoort kent.

Is iemand op de hoogte van een bron die ofwel dit kookgebruik van 60 minuten biedt of voldoende informatie om de IBU-berekening te voltooien?

Hoeveel variantie is er ook in het gebruik voor een bepaalde variëteit . Het is duidelijk dat de AA behoorlijk kan verschillen voor dezelfde hop, maar ik ben geïnteresseerd in hoe consistent het gebruik tijdens het koken is (gedurende een willekeurige hoeveelheid tijd in koken).

Drie antwoorden:
#1
+2
Simon
2010-11-09 07:05:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is moeilijk om goed te krijgen, aangezien er een paar formules zijn voor het berekenen van IBU's. Deze site bevat een beschrijving van de twee belangrijkste en een online calculator die u kunt gebruiken om de cijfers te krijgen die u nodig hebt.

Merk op dat geen van de formules perfect is en verschillende IBU-waarden. Het is belangrijk om er een te kiezen en van daaruit aan de smaak aan te passen.

Wat betreft de variantie voor een bepaalde variëteit van wat ik heb gelezen, zou er niet veel moeten zijn en als dat er is, is het waarschijnlijk moeilijk om erachter te komen of berekenen. Vallen en opstaan ​​is misschien wel de beste optie.

Ik ben het absoluut eens met het advies om er een te kiezen en erbij te blijven. Het belangrijkste is om te weten hoe een 30 in uw formule smaakt, zodat u deze kunt aanpassen.
Afgekeurd omdat er geen verklaring was dat de oorspronkelijke vraag niet klopte met de theorie van het gebruik.
#2
+2
Bullet86
2011-02-23 19:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van de IBU-calculator in Beersmith. Beschikbaar op www.beersmith.com. met de proefversie kun je het 14 dagen gebruiken en het hele programma kost slechts $ 19,99. Het laat je hoptypes en -tijden wijzigen en berekent automatisch je IBUS op basis van die keuzes. Het berekent ook de kookgrootte.

Ik heb BeerSmith gekocht, het is absoluut een heel leuk programma!
#3
+2
Denny Conn
2011-02-23 22:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De gemakkelijkste manier om hopsubstituties te achterhalen, is door de berekening van de Homebrew Bittering Units te gebruiken. vermenigvuldig gewoon de hop AA met het gevraagde bedrag. Bijvoorbeeld 1 oz. van 8% AA-hop is gelijk aan 0,5 oz. van 16% AA-hop. Het is helemaal niet nodig om gebruik te maken.



Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...