Vraag:
Kan ik een secundaire fermentor op kamertemperatuur zetten zonder dat er vieze smaken ontstaan?
CLJ
2010-11-10 05:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou graag meer koffie zetten, maar ik ben beperkt door de hoeveelheid temperatuurgecontroleerde opslag die ik heb. Heeft u alleen temperatuurregeling nodig in het primaire fermentatieproces? Ik denk dat ik het flesje bier op kamertemperatuur bewaar, dus wat is het verschil in het bewaren van het bier in de secundaire bij kamertemperatuur. Laat het me weten.

Drie antwoorden:
#1
+2
Nicholas Trandem
2010-11-10 09:59:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is belangrijker tijdens het primair omdat daar de gist veel actiever is - er is meer kans om esters te maken die je niet wilt.

#2
+2
Bryan
2010-11-10 08:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gemerkt dat temperatuurschommelingen veel meer vieze smaken produceren dan het werkelijke temperatuurniveau. Zolang het "dichtbij" de temperatuur is die wordt aanbevolen voor uw gist, zou het in orde moeten zijn.

#3
+1
LoganGoesPlaces
2010-11-10 06:27:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het belangrijk is om de juiste temperatuur voor de gist te gebruiken, kun je toch een goed eindproduct hebben als het niet gecontroleerd wordt. De enige keer dat ik iets doe, is het afkoelen als het te warm wordt. Mijn appartement is vrijwel altijd rond de 70 graden F en mijn primaire, secundaire en flessenopslag is allemaal op kamertemperatuur.

Ik heb er misschien wat afwijkende smaken van, maar niets echt merkbaars.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...