Vraag:
Zijn er trucs om etiketten van flessen te verwijderen?
Joe Phillips
2010-11-09 10:58:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sommige labels kunnen lastig te verwijderen zijn. Ik heb geprobeerd flessen in water met een beetje afwasmiddel te weken, maar het doet niet echt veel om de kleefstof af te breken. Welke methoden heeft u om labels gemakkelijk te verwijderen?

- Oprichtersflessen - goed. Etiketten komen er meteen af ​​in een hete week. - bellenflessen - slecht. probeer het niet eens.
Als u het geluk heeft om in Wisconsin te wonen of er doorheen te reizen, zijn New Glarus-labels ook heel gemakkelijk te verwijderen. Na of tijdens het warm weken vallen ze er meteen af.
22 antwoorden:
#1
+36
Jeff L
2010-11-09 11:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OxiClean . Het spul doet wonderen. Vul een emmer met een schep OxiClean en heet water en laat de flesjes ongeveer een uur weken. De meeste labels glijden er gewoon af; sommige zullen zelfs van de flessen naar de oppervlakte drijven. Degenen die dat niet doen, zijn gemakkelijk te verwijderen met een doek of spons.

Over het algemeen wilt u ook nooit afwasmiddel of afwasmiddel gebruiken voor iets dat in contact komt met uw bier. Wasmiddelen laten vaak een residu of coating achter die het vasthouden van het hoofd kan doden.

OxyClean is ook geweldig voor het verwijderen van opgedroogde smurrie uit de binnenkant van flessen als je vergeet ze direct na het drinken uit te spoelen.
En als de OxyClean nog steeds plakkerig residu achterlaat, haal dan gewoon een opofferingsstalen scrubpad uit de dollarwinkel (en ja, het zal later waarschijnlijk onbruikbaar zijn als je het stalen pad op veel flessen gebruikt).
Bedoel je extra lijmresten van de flesjes? Ik gebruik meestal de ruwe kant van een afwasspons of een doek om dat te verwijderen. De OxyClean zelf laat na het spoelen niets achter.
OxyClean wordt in brouwerijen ook wel B-Brite genoemd. Het is hetzelfde chemische natriumpercarbonaat. Ik gebruik het voor het reinigen van alle niet-stalen items, werkt geweldig op plastic slangen en glas. Laat het een tijdje in het spul weken en de meeste labels komen vrij gemakkelijk los.
Ik heb ook veel geluk gehad met Oxy Clean. Degenen die bijzonder eigenwijs zijn, laat ik gewoon langer zitten.
Serieus probeerde dit gewoon. OMG heeft zoveel tijd bespaard!
Ik heb wasmiddelen gebruikt in mijn potten, fermentor en flessen. Niet de beste gewoonte, zo blijkt? Zal OxyClean dit residu verwijderen?
@JeffL Als je Belgisch bier zou drinken, zou je er trots op zijn dat de etiketten blijven plakken. Het zijn kunstwerken.
Voor degenen die niet gemakkelijk loskomen met Oxi Clean, gooi ik ze weg en laat ik een dumpster-duik rennen naar de plaatselijke ambachtelijke bierbar op de ochtend nadat een biertje met gemakkelijk verwijderbare labels speciaal was!
De goedkope generieke OxiClean-alternatieven werken ook redelijk goed. PBW werkt een beetje beter dan OxiClean, het is vrijwel hetzelfde, maar het is sterker.
Ik gebruik heet water en PBW. Het haalt de etiketten eraf en reinigt ook de binnenkant van de flessen.Ik geloof dat het in wezen hetzelfde is als OxiClean omdat het een percarbonaatreiniger is, maar het is een ander alternatief, en dat is verkrijgbaar bij de meeste brouwerijen. Ik heb OxiClean niet geprobeerd, maar PBW reinigt glas als niets anders dat ik heb geprobeerd.
Ja, B-Brite werkt goed, en ik begrijp dat het hetzelfde actieve ingrediënt heeft.
#2
+17
dthorpe
2010-11-09 14:02:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor het verwijderen van uw eigen etiketten die u op uw flessen aanbrengt, gebruikt u een etiket met een in water oplosbare lijm. Wanneer u klaar bent om uw flessen opnieuw te gebruiken, is een week in heet zeepachtig water alles wat nodig is om de etiketten eraf te schuiven.

Het verwijderen van etiketten van in de winkel gekochte drankflessen kan worden geraakt of gemist, omdat elke bottelaar kan gebruik verschillende labelmaterialen en verschillende lijmen. Bij willekeurige steekproeven heb ik ontdekt dat sommige etiketten in heet water afglijden, sommige loslaten na het aanbrengen van oplosmiddel, en andere laten het glas gewoon nooit los.

Ik heb een wondermiddel dat alles verwijdert etiket van elke fles: 500 graden F in een keramische oven gedurende ongeveer een uur zal elke organische verbinding in het etiket en de lijm verbranden. Sommige lijmen zullen het oppervlak van het glas etsen, dus er kan een schaduw achterblijven, maar er is geen label! Ga echter niet veel hoger dan 500F, anders kan de fles zachter worden en vervormen.

Dat is hardcore
Ik zou geen oven kopen om flesetiketten te verwijderen, maar als je toch een oven hebt ....;>
Wauw. Dat is een nieuwe.
Een uitstapje naar de oven is ook handig om onbekende biologische smurrie in de fles kwijt te raken, vooral het aangekoekte spul dat de flessenborstel niet echt hard genoeg kan schrobben. Spoel na het afkoelen van de oven de as uit de fles! (Ik heb via Freecycle een schat van 22 oz thuisbrouwflessen opgehaald. Ze stonden al maanden buiten en waren echt heel smerig. De ovenbehandeling verbrandt alle zonden.;>
Welke labels gebruikt u (voor uw eigen labels) die in warm water oplosbaar zijn? Heb je er last van met condens als het bier uit de koelkast komt?
Ik heb hot-soak verwijderbare labels gebruikt die worden verkocht onder het merk "4th and Vine". Om het etiket met water te verwijderen, moet het water HEET en zeepachtig zijn. Koud water heeft geen invloed op de lijm (de "ijsemmer-test"). Ik kocht een pakket van deze labels bij onze plaatselijke brouwerij, Seven Bridges Cooperative in Santa Cruz: http://www.breworganic.com/peelandstickprinterlabels48ct.aspx. Hier is meer info: http://www.midwestsupplies.com/wine-label-removing.html
Oven gebruikt een toon van energie, nietwaar? Dat klinkt niet alsof het te kosteneffectief (of milieuvriendelijk) zou zijn.
Akkoord, het is overdreven. Maar het werkt! Ook is het laten draaien van een oven niet onbetaalbaar. Voor $ 0,11 / KWH elektriciteitskosten, kost een kleine (27x14 inch interieur) 14KW elektrische oven ongeveer $ 1,54 per uur om te stoken.
'stijg op en vernietig de hele site vanuit een baan om de aarde. Het is de enige manier om zeker te zijn.'
+1 voor het noteren van sommige glijden gewoon weg in heet water. Noteer voor jezelf welke dat doen en als je dat / die merken leuk vindt, drink ze dan op en bewaar ze om ze gemakkelijk te kunnen verwijderen als je meer flessen nodig hebt.
De ovenmethode voorkomt ook de noodzaak van afzonderlijke sterilisatie
#3
+8
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aantal oplossingen geprobeerd, maar degene die voor mij het beste werkt, is een nacht weken in een grote bak water met een halve liter ammoniak. De labels glijden er gewoon af.

En ook nog eens goedkoop!
We hoefden ze niet eens een nacht te laten zitten, behalve af en toe een superlabel.
#4
+7
danivovich
2010-11-10 06:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een grote bak water gebruikt met wat zuiveringszout erin. Ik gooide er gewoon gespoelde flessen in terwijl ik ze verzamelde. Ik weet niet zeker hoe lang het echt duurde, aangezien ik een tijdje niet heb geprobeerd de labels te verwijderen, maar ze kwamen er heel gemakkelijk uit. Wat betreft de hoeveelheid baking soda, misschien een theelepel per 2 of 3 gallons? Niet zo veel.

#5
+6
EmpiricAles
2014-01-31 13:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Commerciële brouwerijen gebruiken twee hoofdtypen labels: lijmlabels en stickerachtige labels .

Lijmlabels sterk > zijn gemakkelijk te verwijderen door ze te laten weken in reinigingsmiddelen op basis van percarbonaat (OxyClean, Easy Clean, B-Brite, One Step, PBW en andere). Je kunt ook water plus ammoniak gebruiken, of gewoon warm water. Enig schrapen kan nodig zijn voor volledige verwijdering. Lijmetiketten worden het vaakst gebruikt door grotere brouwerijen omdat ze met hoge snelheid kunnen worden aangebracht en de etiketten zelf niet duur zijn.

Kleinere brouwerijen gebruiken meestal stickerlabels omdat de labelapparatuur goedkoper is in aanschaf en onderhoud. Helaas voor thuisbrouwers zijn deze labels bijna onmogelijk te krijgen zonder op petroleum gebaseerde oplosmiddelen (zoals WD-40, terpentine, enz.) Of citrusontvetters .

Probeer de flessen te laten weken, en als het etiket loslaat, is dat geweldig. U bent klaar. Als er een gomachtig residu achterblijft, probeer dan een ontvetter op basis van citrusvruchten.

#6
+6
Port16
2013-10-18 01:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De labels verwijderen

Ik voeg hier maar een klein beetje toe. Ik gebruik alleen OxyClean, zoals vele anderen, maar wat ik doe is de flessen rechtopstaand in een koelbox zetten en ze vervolgens vullen met heet kraanwater. Gooi een beetje oxyclean in de koelbox en vul hem met heet water.

Het houdt de temperatuur behoorlijk lang vast, na een paar uur zweven de labels eraf, of ze komen er met slechts een lichte trekkracht.

Soms hangt er een beetje etiketresten rond op sommige flessen, die loskomen met een snelle schrobspons.

Etiketten aanbrengen

Toen ik mijn flessen labelde, gebruikte ik standaard printerpapier, knipte het in stukjes met een schaar en gebruikte ik wat melk op een kwast, alleen op de randen van het label, om het te laten plakken . Je moet het daar ongeveer 3 seconden vasthouden en dan opzij zetten om te drogen. Die labels komen heel gemakkelijk los.

Wat ik nu doe

Tegenwoordig ben ik lui geworden, ik gebruik gewoon de kleine ronde Avery-labels en plaats ze op de flessendoppen na het bottelen. Veel gemakkelijker.

#7
+4
Fishtoaster
2010-11-09 11:05:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Doordrenk met bleekmiddel gedurende 1+ uur in aanvankelijk heet water. Schraap ze er dan af met een botermes, zoals een blok hout snijden - werkt prima.

#8
+4
flatscaster
2010-11-17 22:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

haal een paar van deze handschoenen kook water in je brouwpan en doe er zoveel mogelijk flessen in en laat ze een paar minuten koken, doe de handschoenen aan en knijp de flessen in één hand en draai ze, de labels komen er meteen uit. Je bent in een mum van tijd klaar met 48.

#9
+3
Evil Zymurgist
2018-04-04 18:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Roestvrijstalen schrobmachines

Deze maken snel werk van labels en kleefstoffen.

Het weken van de flessen maakt het een stuk gemakkelijker, maar deze scrubbers werken ook zonder te weken.

Warm water met een beetje afwasmiddel (oxyclean) of zelfs afwasmiddel als je een biertje doet schone was later.

Geverfde labels. Drenk in starsan en gebruik dan een scrubber.

Wat deze zo goed maakt, is dat het is alsof je veel scheermesjesranden op het flesoppervlak hebt. Dus ze sneden het papier, folie, lijm en verf er meteen af.

Ze worden gemakkelijk afgebroken. De meeste padscrubbers vullen zich met klodder en je gooit in feite en krijgt een nieuwe. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken.

Ze krassen niet op glas of roestvrij staal. In tegenstelling tot sommige schuursponsjes die schuurmiddelen gebruiken.

enter image description here

#10
+3
CaveMan
2010-11-18 00:41:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dompel gewoon in heet water, de meeste komen er gemakkelijk uit. Recycle degenen die dat niet doen.

Ik merk dat ik ze nog steeds eraf schraap
Ja, sommigen nemen wat meer werk dan anderen, hangt af van het merk en hoeveel lijm ze gebruiken. Ik heb net de zwaardere gerecycled. Ik drink genoeg om die te sparen: P.
#11
+3
fearoffours
2010-11-09 17:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meestal vind ik ze drenken in mijn sterilisatieoplossing uitstekend werk.

#12
+2
Luke McCallum
2016-06-17 08:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn proces houdt in dat ik de flessen een dag of wat in een emmer Napisan of iets dergelijks laat weken en vervolgens met een botermes de doorweekte etiketten eraf snijdt.

Voor eventuele resterende lijm, pak een Magic Eraser en scrub ze. De microschuring van de Magic Eraser werkt als een traktatie.

Met deze methode kan ik tot 100 flessen in minder dan een uur de-etiketteren.

#13
+2
user3639
2013-07-21 02:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor een direct resultaat zonder te wachten, laat je het label weken met terpentine op een doek.

Je kunt het op vrijwel elk oppervlak gebruiken behalve enkele doorzichtige kunststoffen (bijv. cd-doosjes) die dof zouden worden. Gebruik in dat geval stomerij petroleum waarvoor alleen wat meer wrijving nodig is.

Zowel terpentine als petroleum voor chemisch reinigen verdampen meestal bij kamertemperatuur met wat geur. Hoe dan ook, ik raad aan om eventueel achtergebleven oplosmiddel te verwijderen met gewoon afwasmiddel voordat je de container gebruikt voor het bewaren van eten of drinken.

Beide oplosmiddelen worden veel goedkoper verkocht dan die specifiek op de markt worden gebracht als vloeistof voor het verwijderen van etiketten.

#14
+1
Matt Olenik
2010-11-18 02:01:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer voor hardnekkige labels een organisch oplosmiddel zoals aceton. Het zou de meeste gebruikelijke etiketten moeten verwijderen en geen residu achterlaten. Ontsmettingsalcohol kan ook werken.

Aceton zal veel plastic oppervlakken (zowel transparant als niet transparant) dof maken.
#15
+1
Curtis
2010-11-18 03:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van De-Solv-It. Je kunt het meestal vinden bij Ace Hardware.

Spuit gewoon om het etiket of de resten te verzadigen, wacht 10-20 minuten en het zou er meteen vanaf moeten wrijven. Het is gemaakt van citrusoliën en andere biologische ingrediënten, dus het zou veilig moeten zijn. Het ruikt naar sinaasappels en voelt enigszins vettig aan, maar dat is gemakkelijk af te wassen met water en zeep.

Voorzichtig daar. "Biologisch" betekent niet veilig of onschadelijk. Hemlock is volledig natuurlijk en kan als USDA biologisch worden bestempeld als er geen pesticiden of synthetische meststoffen zijn gebruikt bij de productie. Elk zuur in voldoende concentratie kan dodelijk zijn of uw gezicht afbranden, inclusief citroenzuur en azijnzuur (azijn). Citrusolie is tegenwoordig in veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, maar is ook in geconcentreerde vorm verkrijgbaar als verfafbijtmiddel met een laag VOS-gehalte. Het verwijdert huid en haar net zo gemakkelijk als oude verf.
#16
+1
CLJ
2010-11-10 08:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je het kunt betalen, is het erg leuk om nieuw glas te kopen. Als dit niet het geval is, kunt u sommige labels gemakkelijker verwijderen dan andere. Mogelijk moet u experimenteren om te zien welke het gemakkelijkst te verwijderen zijn.

Je weet dat je een thuisbrouwer bent, als hoe gemakkelijk de labels loskomen een factor is in je bierselectie :-) Maar serieus, veel van de 22oz-flessen van kleinere ambachtelijke brouwerijen gebruiken een kleefstof waarmee je de labels gewoon kunt verwijderen, nee inweken vereist. Ik denk dat deze worden gedaan op een draagbare bottellijn.
#17
+1
Verity
2015-09-19 09:50:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heb je ooit een heteluchtpistool geprobeerd? Door de warmte wordt de lijm zachter en wordt hij ook heter dan een föhn. Ze gebruiken ze om labels in sommige fabrieken te verwijderen. Pas op dat u niet schroeit en gebruik iets anders dan uw handen om het eraf te pellen (misschien een plamuurmes)

#18
+1
Jarrod Smith
2016-06-17 05:29:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mineral Terpentine ("terpen") is magisch voor die labels met een zeer sterke kleefstof. Schil / schraap het etiket er zo goed mogelijk af. Dan doet slechts een kleine hoeveelheid op een doek wonderen. Wrijf zachtjes in en wrijf daarna na een paar seconden wat harder. Daarna goed afwassen in een sopje.

Ik had verschillende Epic-leeggoed. Sommige van hun labels gebruiken waanzinnig krachtige kleefstof. Weken in heet water, roestvrijstalen schuursponsje, koken in een pan, mes ... alles wat ik deed was de lijm rondduwen.

Mijn vriendin, die mijn toenemende ergernis zag, stelde kalm voor dat ik de terpen uit haar olieverfset. Duurde ongeveer een minuut per fles:

enter image description here enter image description here enter image description here

Merk op dat "Terpentinersatz" Duits is voor "Terpentinevervanger", wat een andere naam is voor minerale terpentijn. Je kunt het kopen bij elke hardware- of kunsthandel.

#19
  0
Steve
2013-10-18 00:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nadat ik alles wat ik op internet vond geprobeerd had en vreselijke resultaten had, ontdekte ik dat verreweg het beste werkt door het droog af te schrapen met een scherp mes. Schraap totdat alles weg is. Maak het dan een beetje nat en gebruik een van die groene scrubpads (of iets anders dat geen krassen op glas zal maken) om het laatste beetje te krijgen.

Waarschuwing, scherpe messen zijn ... scherp, en daarom gevaarlijk

Een ding dat ik heb geleerd, is dat sommige chemische oplosmiddelen zich daadwerkelijk in het glas kunnen nestelen en ervoor kunnen zorgen dat uw wijn voor altijd slecht wordt. Een oude truc was bijvoorbeeld om 's nachts een cola in een blikje benzine te doen. De volgende dag zou het er goed uitzien, het zou nog steeds carbination hebben, maar het smaakte vreselijk! En ja, dit is een glazen colafles, dus waarom zou het je wijn / bier niet beïnvloeden? Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze chemicaliën tijdens het weken meestal in de fles terechtkomen. Niet goed.

#20
  0
user8086
2014-08-13 17:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

watten en benzeen. Onthoud gewoon dat benzeen licht ontvlambaar is, dus wees voorzichtig. Ik heb een fles benzeen in huis, in de caravan en op het werk. zelfs een schoon whiteboard!

Ik hoop dat je "benzine" bedoelt, een veelgebruikt oplosmiddel dat ook bekend staat als "petroleumether". Benzeen met een "e" is een gevaarlijke kankerverwekkende stof. Ik zou het nergens in de buurt van drankverpakkingen willen gebruiken.
#21
  0
gorkem
2015-06-03 15:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb dit niet geprobeerd op een bierflesje (misschien wel vanavond), maar als ik een sticker wil verwijderen, verwarm ik de sticker gewoon met een föhn. Dan pelt het gewoon af.

EDIT: ik heb dit een paar dagen geleden geprobeerd, het werkte niet.

#22
  0
Shiny
2015-08-30 02:06:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met een echt plakkerig label heb ik zoveel mogelijk afgeschraapt en heb ik zowel ammoniak als nagellakremover geprobeerd, niet tegelijkertijd! Mijn stem gaat naar de nagellakremover. het leek effectiever te werken. Dep het op en laat het een minuut intrekken om de lijm op te lossen. Het is in elk geval een elleboogvetproject.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...