Vraag:
Is er een snellere manier om een ​​oubollig vat te carboniseren?
PMV
2010-11-10 00:28:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Momenteel, als ik mijn bier "vandaag" wil, doe ik het gas in de uitlaatbuis met de gewenste doeldruk. Ik leg het biervat dan op mijn schoot en schud het zachtjes ongeveer 20 minuten heen en weer, totdat ik geen bubbels meer hoor. Daarna laat ik het een paar uur staan.

Is er een gemakkelijkere manier om snel te carboneren? Ik haat het dat ik mijn gasleiding moet loskoppelen om het biervat uit de koelkast te halen, en ik haat het om op de grond te zitten om een ​​oubollig biervat als een baby te behandelen.

Drie antwoorden:
J Wynia
2010-11-10 00:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zorg ervoor dat het bier koud is voordat u het onder druk zet en schudt. Hoe kouder de vloeistof, hoe meer CO2 het kan opnemen. Anders kun je niet veel sneller gaan dan je zegt, voor zover ik weet.

sgwill
2010-11-10 00:31:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dat is ongeveer de snelste methode die ik ken.

Maar ik ben ermee gestopt. Misschien ben ik het, maar ik heb gemerkt dat ik de voorkeur geef aan een iets langzamere aanpak. Ik verhoog de druk gedurende 2-3 dagen en laat het in de koelkast staan ​​tot de juiste druk.

Het maakt misschien niet veel uit, maar het koolzuur voelt anders aan in mijn mond.

paul
2012-07-25 00:16:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb gehoord dat carbonateren door een buis die in het bier is ondergedompeld sneller gaat, bijvoorbeeld via de dompelbuis, door de CO2 aan de uitlijn te bevestigen of door een speciaal deksel van het koolzuurvat te gebruiken .

Je kunt ook je eigen doe-het-zelf-koolzuurdeksel maken.

Ik heb gehoord dat deze methode de tijd kan halveren of zelfs beter.

Ik heb dit echter nog nooit geprobeerd, dus ik kan niet instaan ​​voor de doeltreffendheid ervan. Ik heb gehoord dat het voor- en nadelen heeft.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...