Vraag:
Hoe test ik mijn water?
Pulsehead
2010-11-09 19:43:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geïnspireerd door deze vraag. Hoe test ik mijn water?

$25 http://www.ternwater.com/know-your-water/
Vier antwoorden:
#1
+3
sgwill
2010-11-09 19:50:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je stadswater hebt, sturen ze meestal een paar keer per jaar een waterprofiel. Het is een gemiddelde van de hele stad, maar het geeft je een algemeen idee van waar je mee te maken hebt.

Je kunt je water ook naar een laboratorium sturen om het te laten testen. Ik heb me nooit druk gemaakt, dus je zult een gerenommeerd laboratorium moeten vinden.

#2
+3
Morgan
2010-11-10 04:03:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een stadswaterrapport is de eerste plaats om te zoeken, maar gegeven waar je stad het water vandaan haalt, kunnen de waarden behoorlijk fluctueren. Mijn stad haalt bijvoorbeeld water uit een paar bronnen; soms mengen ze zich in bronwater, en daardoor heeft het water een hogere hardheid, of nemen ze mogelijk oppervlaktewater in kort na een frisse regenbui.

De vraag die je ook moet stellen is 'waarom' zou je je water. Om dat te beantwoorden, zijn de secties 15.0 tot en met 15.4 in Palmer's How to Brew: http://www.howtobrew.com/section3/chapter15-1.html een goed startpunt

Waterchemie heeft een aanzienlijke invloed op de smaak van bier. Waterchemie is vaak het laatste beetje tweaken dat nodig is om een ​​goed bier geweldig te maken. Dat gezegd hebbende, het is ook een gemakkelijke manier om een ​​biertje te drinken. Waterchemie (afgezien van een goede filtratie) zou je laatste zorg moeten zijn bij het maken van bier. Hygiëne, gistbehandeling, temperatuurregeling, receptformulering en brouwproces moeten allemaal op de eerste plaats komen.

#3
  0
Herb
2010-11-09 20:58:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik noemde dit al bij de andere vraag, maar het is voor herhaling vatbaar. Als u een privébron heeft, lees dit. . Er zijn links naar de onderkant voor door de staat gecertificeerde testbureaus. Als je je water nog nooit hebt laten testen, raad ik je ten zeerste aan dit onmiddellijk te doen, ondanks het brouwen van bier - het is mogelijk een ernstig veiligheidsprobleem.

Als je op stadswater bent, is het waarschijnlijk veilig, maar ik zou in de verleiding komen om voor de zekerheid te testen wat er uit je individuele kraan komt.

#4
  0
Denny Conn
2011-07-08 23:14:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De beste plaats die ik heb gevonden om water te testen, is www.wardlab.com. Krijg test W-6. Het kost ongeveer $ 16 en geeft je alle informatie die je nodig hebt om te brouwen. Als je ze vertelt dat je een thuisbrouwer bent, hebben ze speciale informatie beschikbaar.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...