Vraag:
Hoe bepaal ik waar de onaangename smaken van mijn brouwsel vandaan komen?
Joe Phillips
2010-11-09 04:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Is er een website die ik kan bezoeken die beschrijft waar verschillende bijsmaken vandaan komen? Als het bier bijvoorbeeld moutig, fruitig of bitter smaakt, waar kan ik dan achterhalen waarom?

Twee antwoorden:
#1
+8
Simon
2010-11-09 04:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

How To Brew van John Palmer bevat een goede samenvatting van veelvoorkomende afwijkende smaken:

http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html

Ging door die lijst op zoek naar onnauwkeurigheden. Slechts één gevonden: "In bieren die pre-geïsomeriseerd hopextract gebruiken en heel weinig smaakgevende hop toevoegingen, zal het bier redelijk immuun zijn voor schade door ultraviolet licht." --- Uh, het zijn VERMINDERDE hopextracten, niet alleen voor-geïsomeriseerd, die bestand zijn tegen fotodegradatie.
#2
+1
BeerSensor
2012-01-12 07:56:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik schrijf hier verschillende artikelen over op mijn blog. Er zijn er nog niet zoveel gepost als ik zou willen, maar ik heb ook een leven en een baan. Zoek het "Fishbone" -diagram op mijn site op voor veel goede informatie over bronnen van kwaliteitsproblemen bij bier.

Beer Sensory ScienceDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...