Vraag:
Wat is het beste bier om te brouwen voor een beginner?
divided
2010-11-09 20:31:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is het beste bier om te brouwen voor een beginner?

mogelijk duplicaat van [Zijn sommige soorten bieren gemakkelijker te brouwen dan andere?] (http://homebrew.stackexchange.com/questions/9/are-some-types-of-beers-easier-to-brew-than-others )
Vier antwoorden:
#1
+13
sgwill
2010-11-09 20:59:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad altijd een soort Ale aan.

Voor een beginnersbier wil ik altijd iets adviseren dat een beetje eenvoudiger is, zodat de beginner een grotere kans op succes heeft. Ik wil dat ze blijven brouwen!

Dus ik zou wegblijven van lagers, omdat ze vaak meer apparatuur nodig hebben om koel te blijven. Ik zou ook wegblijven van zure bieren omdat ze kieskeuriger kunnen zijn.

Ik zal vaak iets met een bepaald karakter aanbevelen: ofwel een beetje hoppig, zoals een pale ale, ipa of amerikaans amber, of zoiets als een stout, enz. Op die manier is er wat graan / hop-smaak om mogelijke beginfouten te maskeren.

Maar het beste advies, denk ik, is om een ​​bier te kiezen dat de beginner graag drinkt. Het heeft geen zin een bier te maken dat je niet wilt drinken.

#2
+4
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het eens met sgwill, maar ik zou eraan willen toevoegen dat je ook een stijl wilt kiezen die kan worden gedaan met alleen extract + hop + gist. Als u geen extra granen heeft om te steilen, bespaart u tijd en moeite op die eerste brouwdag. Een van de beste die ik heb gebruikt, is een eenvoudige hefeweizen: 6-8 lbs. tarwe LME + 1oz. tettnanger (60 min) + Wyeast 3068 (Weihenstephan Weizen). Makkelijk te zetten, erg lekker, snel te conditioneren.

#3
+2
David Liam Clayton
2018-04-11 18:02:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarwebieren (hefeweizen / wit) worden om de volgende redenen als bijzonder goed beschouwd voor beginners:

 • Er wordt verwacht dat ze een redelijk hoog ester- en fenolprofiel hebben, wat andere ongewenste smaken.
 • Ze kunnen een vrij breed scala aan fermentatietemperaturen verdragen, en het hogere bereik van het bereik geeft meer van de banaan- / kauwgom-smaken zoals hierboven. Dit maakt ze ideaal om te brouwen in een appartement dat de hele tijd> 20c zal zijn, en / of als je geen manier hebt om de temperatuur nauwkeurig te regelen (vooral lager).
 • Ze zijn sterk koolzuurhoudend en perfect geschikt voor carbonatatie in de fles, wat over het algemeen handig is voor een beginner (nogas / vaatjes vereist).
 • Er wordt niet verwacht dat ze klaren (zodat de gist uitvlok en uit de suspensie valt) voordat ze worden gedronken, en dat doen ze ook niet vereisen een lange conditionering om andere smaakgerelateerde redenen, dus kunnen praktisch worden gedronken zodra de carbonatatie voltooid is (~ 2 weken).

Als je van de stijl houdt, dan zijn dit geweldige bieren om te maken! Ik ben een beginner en heb er een paar gemaakt van alle graanrecepten, beide keren met bevredigende resultaten.

#4
+1
CLJ
2010-11-10 06:29:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat het exacte soort bier ertoe doet, maar ik denk dat je het beste met zoiets zou zijn:

 1. Eenvoudige bieren die alleen een bittercomponent bevatten, zullen minder moeite kosten dan meer gecompliceerde pale ales met bitter-, smaak- en aromahop.
 2. Iets dat geen hoge zwaartekracht heeft. U wilt beginnen met iets dat OG 1.070 of minder is, het maakt de hele voortgang alleen maar gemakkelijker.
 3. Gebruik droge gist. Je hebt nog een heleboel gistcellen met de droge gist. Je hoeft geen voorgerecht te maken en het is goedkoper.
 4. Doe een moutextractbier met wat granen, maar begin niet met een mini-puree of all-grain.
 5. Koop een receptenpakket van een thuisbrouwwinkel waarvoor geen tweede fermentor nodig is.
 6. Doe het in deze tijd van het jaar (tenminste in het zuidoosten van ons, waar de gemiddelde temperatuur in de jaren 60 is), zodat je geen koelkast met temperatuurregeling hoeft te gebruiken.
 7. Koop flessen van 22 oz zodat het bottelen gemakkelijker verloopt.
 8. Gebruik een ontsmettingsmiddel dat u in een thuisbrouwwinkel kunt kopen. Ik raad het gebruik van bleekmiddel af.

Bovenal moet je iets brouwen dat je lekker vindt, anders wil je niet verder en ontspannen, een huisbrouwsel nemen!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...