Vraag:
Helpen! Mijn secundaire fermentor is ontploft!
Scott P
2010-11-09 22:28:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik was laatst een lekkere IPA aan het brouwen. Ik liep naar binnen om de mandfles te controleren en de stop was eruit gesprongen en er was overal hop! Ik stopte het weer en stopte het een paar dagen later zonder problemen.

Maar ik zou graag willen weten hoe dit is gebeurd? Ik heb iets meer dan een week gewacht om over te stappen naar de middelbare school. Het fermentatieslot borrelde eens in de paar minuten. Dus ik denk dat de primaire fermentatie klaar was.

Ik heb de secundaire mandfles heel goed schoongemaakt (dacht ik) en de hop toegevoegd.

Heb je hier ideeën? Is dit alleen een besmettingskwestie?

Ik moet stoppen met brouwen met C4.
Was er een luchtsluis op of was deze verzegeld?
Dit was in de secundaire. Ik had er een stop op. Ik gebruik een mandfles van 5 gallon.
probeer een grote plastic slang in een emmer water te gebruiken in plaats van een waterslot totdat de fermentatiecyclus tot rust is gekomen
Het eerste advies dat ik zou geven, is om niet langs bellen in de luchtsluis te gaan om te bepalen of de primaire gisting al dan niet is afgelopen, het is te foutgevoelig. Mijn tweede advies is om te investeren in een hydrometer en een paar dagen stabiele SG-metingen te gebruiken om te bepalen wanneer de primaire fermentatie is voltooid.
Vijf antwoorden:
#1
+7
Fishtoaster
2010-11-09 22:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb begrepen dat explosies meestal worden veroorzaakt doordat de luchtsluis verstopt raakt, meestal door krausen. De druk bouwt zich op en je krijgt een explosie. De oplossing is om een ​​afblaasslang te gebruiken in plaats van een waterslot, omdat deze breder is en krausen of wat dan ook kan ontsnappen.

Aan de ene kant heb ik nog nooit gehoord dat dit gebeurt in het secundair, maar aan de andere kant zou het waarschijnlijker zijn als je een fermentor gebruikt met minder vrije ruimte (bijv. een secundaire 5 gallon versus een primaire 6,5 gallon).

Vis is meteen bezig met het verstoppen van de luchtsluis. Bij het toevoegen van dingen zoals hop aan de secundaire ruimte is het gemakkelijk om te veel te vullen en de hop blokkeerde waarschijnlijk de onderkant van de waterslot. Ik had dit gebeuren met mijn allereerste batch (in de primaire echter). Daarna heb ik altijd een afblaasslang gebruikt.
Het is precies het probleem van de hoofdruimte. Ik zit op een stout die veel problemen heeft in de secundaire fermentor. De afblaasbuis lijkt de truc te doen.
#2
+2
FishesCycle
2011-12-20 22:21:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lees ik dit goed? Heb je een stevige stop in de mandfles gedaan? Als dat niet het geval is, negeer dit antwoord dan alstublieft.

Ook al is het grootste deel van de fermentatie voltooid wanneer je overgaat naar secundair, het bier geeft nog steeds CO2 af dat een manier nodig heeft om uit de mandfles te komen. Als je een waterslot gebruikt in plaats van een stevige stop, zie je een aanzienlijke vermindering van de frequentie van explosies.

#3
  0
dana
2011-12-20 11:10:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet dat je vraag over besmetting gaat, maar ik denk dat je geïnteresseerd bent in hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Ik raad fermcap aan om de vluchtigheid van grote gisting te verminderen. Het is een schuimcontroleproduct dat echt helpt. Ik fermenteer batches van 5,5 gallon in mandflessen van 6,5 gallon, met dit product heb ik 1.080 bieren kunnen gisten met alleen een waterslot.

Je kunt het ook gebruiken om overkoken te voorkomen.

Ik heb niet zoveel geluk gehad met fermcap. Het lijkt erop dat het maar een dag of twee werkt, dan begint de krausen weer op te bouwen. Het doet echter de truc in mijn steenpuisten.
#4
  0
Denny Conn
2011-12-20 22:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je na slechts een week bent overgeschakeld naar secundair onderwijs, is de fermentatie waarschijnlijk niet klaar. Dat zou de uitbarsting op een verzegelde container verklaren. Maar over het algemeen hoeft u secundair niet te gebruiken. Laat het bier gewoon 3-4 weken in de primaire staan ​​en je bent klaar om te gaan.

#5
  0
Pietro
2011-12-21 20:59:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als een kanttekening hierbij, ik ben GEDAAN met hele hopblaadjes in de kook zonder een mousseline zak of zeef in de primaire. Ik heb meer problemen ondervonden met het achterlaten van hele hopblaadjes in mijn brouwsels (verstopte / GEBROKEN sifons, dit probleem, enz.)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...