Vraag:
Moeten de cacaonibs aan de kook, de secundaire of beide worden toegevoegd bij het zetten van een chocoladestout?
Jeff L
2010-11-09 04:52:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je cacaobonen gebruikt om een ​​chocoladestout te zetten, moeten ze dan aan de kook worden toegevoegd (zo ja, wanneer?), in de secundaire fermentor of beide? Is er een beter ingrediënt om toe te voegen om de chocoladesmaak te produceren?

Een antwoord:
#1
+8
rainoftoads
2010-11-09 05:50:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De meeste "Chocolate" stouts krijgen hun smaak van een combinatie van geroosterde mouten - chocolademout, bleke chocolademout of koffiemout. Er zijn heerlijke uitzonderingen, zoals Young's Double Chocolate Stout.

Nibs zijn gepelde, geroosterde cacaozaden. Ze bevatten veel vet (relatief smakeloze cacaoboter), wat niet veel smaak toevoegt en die problemen kunnen geven met het vasthouden van de schuimkraag als je de puntjes aan de kook doet. Cacaopoeder is een veel geconcentreerdere bron van chocoladesmaak en wordt geleverd zonder het vet. Het is echter een beter verwerkt product, dat sommige mensen zouden willen vermijden.

Als je puntjes gebruikt, zou je ze kunnen kraken en ze in wodka kunnen weken om te ontsmetten en eventuele in alcohol oplosbare smaken te extraheren. gooi de nibs plus wodka in de secundaire.

Als je cacaopoeder gebruikt, kun je dit tegen het einde van het koken toevoegen. Pas op voor klonteren, want het is erg poederachtig.

Ik heb de 8oz al aan de kook toegevoegd. Mijn plan was om de andere 8 oz in wodka te laten weken (zoals je hebt beschreven), maar slechts een half uur om te ontsmetten. Ik ging toen het grootste deel van de wodka weggooien en alleen de nibs toevoegen. Is het beter om de wodka ook toe te voegen?
Na een half uur krijg je waarschijnlijk niet veel smaakextractie in de wodka, dus het kan geen kwaad om de wodka achter te laten.
Geweldig bedankt!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...