Vraag:
Hoe bepaal ik de kwaliteit van ingrediënten?
Chaulky
2010-11-09 08:42:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben nieuw met thuisbrouwen en wil zeker weten dat ik hoogwaardige ingrediënten gebruik. Ik ben in een paar winkels geweest, maar heb moeite om te weten of ze van goede kwaliteit zijn of niet. Welke tips / technieken kan ik gebruiken om er zeker van te zijn dat ik de goede dingen krijg?

Vier antwoorden:
#1
+5
Fishtoaster
2010-11-09 09:43:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou ja, tenminste voor hop:

  • U wilt niet-doorlatende gasbarrièrepakketten
  • Vacuümverzegeld
  • Ondoorzichtig (om licht te voorkomen blootstelling)
  • Gekoeld

Een ding om op te merken is dat voor 'bittermakende hop', dat wil zeggen hop die vroeg in het kookpunt wordt toegevoegd zodat hun bitterheid wordt overgedragen, maar de smaak en het aroma zijn op het einde grotendeels weggekookt, de kwaliteit doet er niet zo veel toe als bij de aromahop.

+1 voor de opmerking over hopbitter. Ik koop mijn bitterhop in grotere verpakkingen. Ik gebruik wat op een brouwsel en doe de restjes in een Ziploc-diepvrieszak en terug in de koelkast. Zo gaan ze een paar weken mee, geen probleem.
#2
+2
thebeav
2010-11-09 09:44:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop ze in de winkel. Probeer er bier van te maken. Kijk of het bier goed smaakt. Zo ja, blijf kopen in die winkel. Zo nee, zoek dan een nieuwe winkel.

Serieus.

Controleer de datum op moutextracten. Zijn de blikken in uw winkel allemaal binnen de juiste datum of zijn er blikken met een decennium stof erop?

Bovendien proef en ruik ik altijd elk afzonderlijk ingrediënt terwijl ik het aan het brouwsel toevoeg. Weten hoe de ingrediënten op zichzelf smaken, helpt bij het identificeren van problemen, het maken van recepten, enz.

Proef enkele ingrediënten na het brouwen. Besteed graan? Yum! Gebruikte hop? Kan zijn. Heb je een hete pauze doorgebracht? Ew !!!

Op de lange termijn zal een goed getraind stel zintuigen je beste wapens zijn om geweldig bier te maken.

#3
+1
pkaeding
2010-11-09 10:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het grootste advies dat ik kan geven, is ervoor te zorgen dat de hop groen is. Dit is een heel gemakkelijke test, zelfs voor een beginnende brouwer, en bruine hop is niet goed.

Als je het hebt over hop die wordt gebruikt voor aroma / smaak (dit zijn de hop die je aan het einde van de kook toevoegt), dan moeten ze een scherp aroma hebben, zoals je bier wilt hebben als het is gebeurd.

#4
+1
tinypriest
2014-12-07 06:09:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkele suggesties:

  • Kies een winkel die al heel lang in uw stad bestaat. Ga op zaterdagmiddag naar binnen en kijk hoe druk ze het hebben. Gewoonlijk zal slechts een paar van deze plaatsen sowieso 10 jaar of langer hebben overleefd, dus elke plaats die al zo lang bestaat, komt goed.
  • Eenmaal binnen zou ik me geen zorgen maken over alles wat ze in hun koelkast hebben. Alle gist en hop zijn tegenwoordig vacuüm verpakt en als ze gekoeld bewaard worden vóór de (meestal conservatieve) vervaldatum, is ze prima te gebruiken.
  • De minste van uw zorgen zijn moutextracten, aangezien dit is wat iedereen koopt en dus de omzet hoog is.
  • Uw grootste zorg moet uw eigen deel ingrediënten, links-over die 6 maanden in je eigen koelkast (of erger nog, keukenkast) hebben gestaan ​​nadat je ze voor het eerst hebt geopend. Dat 100 g geopende vacuümverpakking hop die half gebruikt is en naast de blauwe kaas in de koelkast zit, is misschien niet zo vers als je de rest 4 maanden later gebruikt.

Kortom, alles wat u nieuw koopt bij een gevestigde thuisbrouwwinkel, zal u geen verdriet bezorgen als het kort na aankoop wordt gebruikt. Je eigen restjes voor de volgende batch zijn misschien dubieus.

Re: moutextracten, ik had een heel andere ervaring. Alles wat ik van mijn LHBS kreeg, was geweldig, behalve het moutextract. Het had een slechte smaak en een slechte fermenteerbaarheid. Toen ik dat eenmaal doorhad en overschakelde op granen, verbeterde mijn bier enorm.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...