Vraag:
Wat zijn de voordelen van droge versus vloeibare gist?
Fishtoaster
2010-11-09 23:04:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrij eenvoudig: wat zijn de voor- en nadelen van droge of vloeibare gist?

Twee antwoorden:
#1
+9
LoganGoesPlaces
2010-11-09 23:44:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals Jeff zei, is het grootste voordeel van vloeibare gist variatie. Wyeast en White Labs bieden een enorme variëteit aan gist, inclusief seizoensaanbiedingen en tijdelijke aanbiedingen.

Een ding om rekening mee te houden bij het gebruik van vloeibare gist is het aantal gistcellen. Zoals John Palmer vermeldt in zijn boek "How to Brew" bevat droge gist meer cellen dan vloeibare gist en meer cellen potentieel = beter eindproduct. Om die reden raadt hij aan om een ​​giststarter te maken bij gebruik van vloeistof (droog hoeft niet eens eerst opnieuw gehydrateerd te worden). Hij vermeldt echter op zijn website (niet in zijn boek, althans niet in mijn exemplaar) dat ze op de markt zijn gekomen met grotere smack-packs van 175 ml die geen starter nodig hebben.

Droge gist moet op de juiste manier worden gerehydrateerd voor het beste resultaat.
#2
+3
Jeff Roe
2010-11-09 23:19:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat afwisseling het belangrijkste is. Er zijn zoveel vloeibare gisten om uit te kiezen, en ze laten je een veel grotere verscheidenheid aan bieren produceren in vergelijking met wat je zou kunnen produceren als je gewoon bij droge gisten bleef.

Het voordeel van droog is dat ze zijn gemakkelijker op te slaan en ze blijven langer goed. Een paar pakjes bij de hand hebben is waarschijnlijk een goede zaak, zelfs als u regelmatig vloeistof gebruikt. Als je een partij bier maakt en beseft dat je bent vergeten gist te halen, of als er iets misgaat met je gist, kan een droge gist die in de vriezer wordt bewaard, de dag redden - vooral als je geen huisbrouwwinkel in de buurt hebt.

Akkoord; verscheidenheid aan vloeibare gist is waarom ik het gebruik, wanneer ik dat karakter nodig heb.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...