Vraag:
Hoe koel je een pils met een beperkt budget?
Fishtoaster
2010-11-09 06:20:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welke technieken zou je aanraden om een ​​pils te koelen tijdens de lageringfase? Verder, hoe belangrijk is de stabiliteit van die temperatuur?

Niemand heeft de vereiste stabiliteit van lageringstemperaturen nog aangeroerd. Ik ben benieuwd hoe gevoelig het is.
Begraaf de mandfles in de sneeuw! De sneeuw moet het bier op 0-1 C houden
Negen antwoorden:
#1
+9
Jeff L
2010-11-09 06:26:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoek een minikoelkast van 4,2 kubieke voet (of groter) op craigslist. Ik zie ze meestal voor ongeveer $ 50 tot $ 70 gaan, maar YMMV afhankelijk van waar je woont. Met de planken verwijderd, 4,2 cu. ft. moet groot genoeg zijn voor een mandfles.

Pak een temperatuurregelaar en gebruik deze met de minikoelkast. Hierdoor kun je de exacte temperatuur binnenin regelen, waardoor het perfect is voor lagering en voor het fermenteren van elk ander biertype op de exacte temperatuur die je wilt. De Johnson Controls-modellen worden vaak ten zeerste aanbevolen, maar als de prijsklasse van ~ $ 80 boven uw budget ligt, heb ik ze op eBay voor veel minder zien verschijnen. Je kunt ook je LHBS bekijken of online kijken - er zijn vaak mensen die de kegging-opstellingen die deze bevatten, verwijderen.

Akkoord. Proberen om een ​​biertje op lagertemperaturen te houden zonder een soort koelkast / vriezeropstelling zal meer moeite kosten dan het waard is.
Ik zou aanraden om een ​​minikoelkast zonder vriesvak te kopen. Een mandfles past waarschijnlijk niet in een 4-5 cu. ft koelkast heeft een vriezer. Het maakt het ook een stuk eenvoudiger om het uiteindelijk om te zetten in een kegerator. Helaas zijn dergelijke minikoelkasten moeilijk te vinden. Ik heb craigslist een maand lang gescand voordat ik het opgaf en gewoon een nieuwe kocht voor ongeveer $ 175.
Soms is het moeilijk om goede beschrijvingen van Craig's List te krijgen. Dus als je een koelkast gaat uitchecken, neem dan zeker een mandfles van 6,5 liter en / of een emmer bier mee om er zeker van te zijn dat ze erin passen. Ik moest de planken van de deur van mijn koelkast afsnijden, maar nu is het past perfect in een emmer of emmer.
De Ranco-controller is een uitstekend stuk hardware. Ik heb de mijne op eBay gekocht van Patriot voor $ 43 gloednieuw. Ik heb de AC-verbinding zelf bedraad en het werkt al geruime tijd probleemloos op mijn Keezer.
#2
+7
LoganGoesPlaces
2010-11-09 23:45:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cheapest = Brew in the winter = P


Bewerken:

Ik weet dat dit een oude vraag is, maar ik zie dat het nog steeds af en toe dus ik dacht dat ik een beetje aan mijn antwoord zou toevoegen.

Een van de voordelen van deze aanpak (naast het feit dat er geen extra apparatuur nodig is) is dat het je terugbrengt naar de oorsprong van het brouwen.

Vroeger hadden seizoenen een fundamentele invloed op het brouwen. De voor de hand liggende manier is dat je een warmere gisting krijgt bij warm weer en koeler bij kou. Maar ook omdat onze smaak in bier neigt naar lichter bij warm weer en zwaarder bij kou.

Lagering was alleen beschikbaar als je koud weer had of als je toevallig een handig grotsysteem ter beschikking had. Technologie stelt ons absoluut in staat om een ​​meer consistent product te produceren als we bereid zijn om het geld te betalen.

Ik denk echter dat er iets te zeggen valt om dicht bij onze brouwerswortels te blijven. Persoonlijk vind ik het leuk en heb ik het gevoel dat het me dwingt om een ​​grotere variëteit aan bier te brouwen in plaats van vast te houden aan dezelfde paar stijlen.

Niet echt erg behulpzaam.
Ik denk dat het tot nu toe de meest budgetvriendelijke aanpak is. Ik kan niet geloven dat het geaccepteerde antwoord zoveel kosten met zich meebrengt. Zoveel voor "budget" lagering.
Waar ik woon, wordt het nooit betrouwbaar lang genoeg koud genoeg om dit te doen. Dit is dus niet voor iedereen een optie. En wie wil er alleen in de winter lagers doen?
Dat werkt zelfs voor mij in TX
#3
+2
J Wynia
2010-11-09 09:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verhuizen naar Minnesota, de koelkast / vriezer van de natuur, waar ik woon? Het regelen van extra warmte is veel gemakkelijker wanneer uw hele garage 4 maanden per jaar 36-38F is en u niet veel hoeft te doen om de verkoelende kant van de dingen te krijgen.

:-) hetzelfde met Manitoba, ik isoleer een klein deel van mijn kelder eraf en het zal lekker fris zijn
Ik ben in Rochester, NY. Het gaat van 75 naar 25 in de loop van een herfstdag. >. <
#4
+2
Scott P
2010-11-09 22:20:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit lijkt een goedkope en gemakkelijke oplossing te zijn. Als je een koelbox hebt, kun je er waarschijnlijk voor $ 20 voor zorgen.

Bay Area Mashers

Dit hangt er echt van af hoeveel moeite u erin wilt steken en hoe nauwkeurig u de temperatuur kunt volgen. Ik bouwde een fermentatiekoeler (http://suburb.semo.net/jet1024/FermChill.htm) maar ik moest het ijs om de twee dagen of zo vervangen en dat was nadat ik een paar weken had besteed om alles mooi en strak te verzegelen. Ik heb sindsdien een tweedehands koelkast gekocht en ik krijg een temperatuurregelaar. Het was gewoon teveel werk om de temperatuur goed in de gaten te houden.
Ja. Dit project is zwaar aan de "budget" kant. Ik ben het ermee eens dat dit veel tijd zal kosten om te beheren.
#5
+2
sfoster
2012-09-14 19:03:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Graaf een gat in je achtertuin! Serieus, een klein gaatje van het bunkertype dat net groot genoeg is om in je brouwsel te passen, is redelijk goedkoop om te bouwen. Bouw er een goed geïsoleerd dak voor, zorg ervoor dat het afgedicht is om ongedierte buiten te houden. Ondergrondse temperaturen zijn veel koeler dan bovengronds in warme gebieden, en veel warmer dan bovengronds in koelere gebieden. De temperatuur blijft redelijk constant. Ik raad aan om ongeveer 1,8 meter in je achtertuin te graven en er een thermometer in te laten vallen en wat isolatie erover te gooien en te kijken wat de temperatuur is.

Een andere optie is onder water brouwen in een zwembad (als je er een hebt) maar dit is veel gecompliceerder en kinderen klagen als ze niet kunnen zwemmen omdat papa weer aan het brouwen is. lol Hier is een video van een onderzeese brouwerij!

Sunk Punk op Vimeo

#6
+1
Mark McDonald
2011-07-06 04:39:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eerder dit jaar behandelde Basic Brewing Radio dit exacte onderwerp.

Basic Brewing Radio

#7
+1
BeerGirly
2016-01-20 22:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier zijn een paar YouTube-video's over het gebruik van de Cool Brewing Fermentation-koeler.

Cool Brewing Fermentation Cooler - Video gebruiken!

Cool Brewing Fermentation Cooler (YouTube).

#8
  0
bk0
2012-09-14 21:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er is ook de Cool Brewing-fermentatiekoeler ($ 55). Het werkt verrassend goed zolang je de ijspakken (of wat je ook gebruikt om het af te koelen) elke 12-24 uur vervangt.

#9
  0
Bustle
2017-01-13 20:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In koude temp / klimaat. Gebruik een tijdelijke controller. Basiseenheid kost ongeveer $ 20 + onderdelen om er een elektriciteitskast en een snoer voor te maken. Plaats de ontsmette sonde in uw vergister. Wikkel een deken om de vergister. Plaats het bovenop een verwarmingskussen dat is aangesloten op de temperatuurregelaar. Stel de gewenste temperatuur in en berg deze op in een veilig huis in de onverwarmde garage of schuur. Geweldig pils in ongeveer 6 weken.

In warmere temperaturen / klimaat. Hetzelfde als hierboven, maar maak een kleine doos van piepschuimisolatie. Verbind de controller met een klein raam AC-unit die in de doos blaast. Je hebt meer ruimte nodig en een manier om het AC-condensaat af te voeren.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...