Vraag:
Moet ik mijn water testen?
Joe Phillips
2010-11-09 05:44:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een maatje en ik hebben een paar batches bier gebrouwen en ze hebben meestal dezelfde smaken als we klaar zijn. Kan dit worden toegeschreven aan het water? Welke tests zou je aanraden om te doen om er zeker van te zijn dat het water geen onaangename smaken veroorzaakt?

Kun je verder uitweiden over de soorten smaken die je in de bieren proeft? IMO Het is veel waarschijnlijker dat het een ander onderdeel van uw proces is, waterchemie is de laatste plaats waar ik zou zoeken.
Ik kan de smaak niet helemaal vaststellen. Het is niet slecht, tenzij het echter te sterk is. Sommige van onze bieren lijken het helemaal niet te hebben.
Drie antwoorden:
#1
+2
Jeff L
2010-11-09 05:51:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het zou zeker geen kwaad om te weten wat er in je water zit. Het maakt je op dit moment misschien niet zo veel uit, maar als je eenmaal je proces hebt aangescherpt en begint te experimenteren met recepten, zal het kennen van je waterprofiel je helpen bij het verfijnen van je puree (als je granen brouwt) en fermentatieprocessen, en uiteindelijk , uw smaken.

Dingen die u wilt testen, zijn onder andere de hardheid van het water, de pH-waarde en chloor. De hardheid en pH van het water hebben invloed op je puree en chloor draagt ​​bij aan onaangename smaken in het bier.

#2
+2
Matt Kellogg
2010-11-09 07:45:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik kan me niet voorstellen dat het pijn zou doen om je water te testen als je het rechtstreeks uit de kraan gebruikt. We gebruiken over het algemeen goedkoop drinkwater van 25c per gallon in de supermarkt en we hebben goede resultaten behaald.

Leg je tabletten in het water om mineralen toe te voegen?
Het spijt me dat ik water bedoelde, niet gedestilleerd. Ik zal mijn antwoord corrigeren.
#3
+2
Herb
2010-11-09 20:54:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je je eigen put hebt zoals ik, dan zou je hoe dan ook moeten weten wat er uit je kraan komt. Er zijn een aantal verschillende tests die u uitvoert: de CDC bevat veel goede informatie over hoe vaak u moet testen en waarop u moet letten.

Afgezien daarvan zijn er enkele vereisten voor micronutriënten voor goed bier, en verschillende niveaus van waterhardheid zullen zeker de uiteindelijke smaak van uw brouwsel beïnvloeden. Ik heb een paar boeken (momenteel niet toegankelijk) met richtlijnen voor waterkwaliteit, maar deze zijn een zeer goede set en komen overeen met wat ik me half onhandig herinner.

Ik vermoed dat @Matt betekent bronwater, geen gedestilleerd water - het is te puur om echt goed bier te maken, vreemd genoeg.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...