Vraag:
Wanneer voeg ik kruiden toe om een ​​vakantiebrouwsel op smaak te brengen?
Ben
2010-11-10 03:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb net mijn eerste havermoutstout gebrouwen (de Brewer's Best-kit) en besloot om een ​​beetje "vakantie" -flair toe te voegen. Bij mijn plaatselijke brouwerijwinkel vond ik een recept voor een vakantiebier, dus ik volgde de daarin gebruikte kruidenrichtlijnen, maar ik vraag me af of er een betere manier is.

Hier zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt:

  • 1 sinaasappel, met hele kruidnagels in de schil gestoken
  • kaneelstokjes
  • geschilde gemberwortel

Hier is wat ik deed:

Tijdens de laatste 15 minuten van het koken van het wort, deed ik al het bovenstaande in een extra graanzak die ik had liggen en voegde ze toe aan het wort. Ik kookte 15 minuten voordat ik de kruiden eruit trok.

Ik vraag me af of dat genoeg tijd is om de smaken uit de kruiden te halen. Ik heb niets toegevoegd aan de primaire fermentor. Moet ik extra kruiden toevoegen als ik het afrek naar de secundaire?

Welke andere kruiden of smaken passen goed bij vakantiebieren?

Drie antwoorden:
#1
+10
Room3
2010-11-10 03:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik maak er nu een met kaneelstokjes, nootmuskaatkrullen, peperkorrels, sinaasappelschil en vanilleboon. Ik heb er eigenlijk niets aan de kook toegevoegd. In plaats daarvan maak ik een kruidenextract (een pot met wat wodka en alle kruiden erin gegooid) en ik zal tijdens het bottelen ongeveer een kwart van mijn batch toevoegen. Ik heb van sommige mensen gehoord dat het toevoegen van kruiden tijdens het koken veel van de goede smaakstoffen doet koken.

+1 voor de wodka. Het enige echt vreselijke bier dat ik ooit heb gemaakt, was een vanille-sinaasappelbier. Ik heb zojuist de vanilleboon opengesneden en "dry-hopped". Ik weet niet zeker of het het witte spul van de sinaasappel was dat berucht is omdat het smerig is of vanilleboonkiemen die het bier verpestten, maar ik zal altijd alle niet-hop toevoegingen in alcohol laten weken als ze nu bier gaan fermenteren .
Dit is de juiste manier om het te doen. Een heel mooie vergelijking om te proberen: maak een batch van normale grootte en verdeel deze in verschillende batches van 1 gallon en kruid ze anders. Het is een goede manier om erachter te komen welke kruiden / smaken door hitte worden beschadigd en welke standhouden.
Ik heb dit meerdere keren gedaan. Naast de andere punten die naar voren zijn gebracht, kunt u nauwkeuriger mengen. U kunt doorgaan met het toevoegen van uw "drankjes" totdat u de juiste balans heeft gevonden. De meeste andere methoden zorgen ervoor dat u dingen op uw beoogde potentie richt en als u doorschiet, is er niet veel te doen. Ook zal de wodka de kruiden steriliseren (ontsmetten) om de kans op infectie te verkleinen.
Het zijn de aroma's die je riskeert te 'koken', niet zozeer de smaken. Toch een risico.
@Tim - Precies ... met de "spice extract" -methode kun je je bier naar smaak kruiden, en ik vind het fijn om hier en daar een paar flesjes te kruiden in plaats van een hele batch te wijden.
#2
+2
BozoJoe
2010-12-03 08:36:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruikte vers gesneden basilicum (een heel boeket met bloemen) aan het einde van het koken. Ik verwachtte echter dat de hete smaak van de basilicum zou komen (zoals het eten van een basilicumblad). In plaats daarvan kreeg ik een heerlijke kerstsmaak, zoals het ankerstoom kerstbier.

Dit klinkt heel interessant. Ik heb basilicum dat nu doodgaat in mijn achtertuin vanwege de kou. Ik zou er graag een toepassing voor willen vinden. Bier zou geweldig zijn. Met welk recept / stijl ben je begonnen?
@DJ - Duitse gegiste doppelbock
#3
+1
PMV
2010-11-10 03:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij gemalen kruiden voeg ik meestal kruiden toe tijdens de laatste 5 minuten van het koken. Ik zou zeggen dat 15 minuten prima is voor de meeste hele kruiden.

Heb je een hele, ongepelde sinaasappel aan je wort toegevoegd?

Ja, natuurlijk eerst grondig gewassen. Daarna nam ik hele kruidnagels en schoof ze in de schil van de sinaasappel. Ik heb waarschijnlijk 70-100 hele kruidnagels gebruikt om de sinaasappel te doorboren.
Ik voeg ze gewoon toe aan het laatste beetje van de kook en laat ze erin.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...