Vraag:
Hoe voeg je koffie / witlof toe aan bier?
CLJ
2010-11-10 06:07:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een paar koffiebieren gemaakt. Ooit gebruikten we goedkope koffie door een sterke pot te zetten en aan de kook toe te voegen. Het bleek erg zuur te zijn. Het volgende bier dat we brouwen, gingen we met een iets hogere OG 1.070 en voegden 1/2 pond Starbucks-ontbijtmix toe voor de laatste 5 minuten van het weken van de granen. Dat bier bleek geweldig, maar we konden de koffie niet zoveel proeven als we zouden willen. Ik ben geïnteresseerd om er nog een te doen en ik heb Kona-koffie overwogen omdat het gewaagd maar mild is of witloof, want een vriend had goede resultaten. Hoe maak je een geweldig gedurfd koffiebier waarvan je de koffie echt kunt proeven maar niet te zuur is?

Negen antwoorden:
#1
+7
CJBrew
2010-11-10 21:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou een pot hele sterke koffie maken in een Franse pers of wat dan ook (of espresso als je een machine hebt). Idealiter voeg je het toe aan de secundaire gisting, want door de primaire gisting wordt veel van het lekkere aroma weggeblazen.

Ik heb dit eerder in een stout gedaan en heb ongeveer 4 eetlepels koffie gebruikt in een koffiekan van 1 pint.

Ik steun dit. Gebruik een Franse pers en zet het koud. Dat wil zeggen, laat het koffiedik 4-6 uur in de pot van de pers trekken voordat u gaat persen. Heet brouwen van koffie extraheert meer bittere tannines. Ook extraheert het zetten in een normale koffiepot de smaken die u zoekt aanzienlijk. Gebruik tot slot een minder zure koffie zoals sumatra, moesson, celebes kolossi, marogogype, etc. Gebruik geen sterk zure koffie zoals kona of jamaican high mountain.
#2
+6
Matt Utley
2010-11-10 07:23:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb onlangs een ontbijtstout gemaakt en heb gewoon wat gemalen koffiebonen in de puree gedaan. Ik heb er 1 kopje gemalen Dunkin Donuts-koffie in gedaan. De koffiesmaak is er zeker zonder overweldigend te zijn.

U kunt ook wat koffie koud zetten en toevoegen op secundaire of botteling.

hoeveel koffie heb je toegevoegd?
Koud zetten van koffie de avond ervoor lijkt de meest populaire manier te zijn om zuurproblemen met de bonen te vermijden bij het maken van koffiebieren.
Koud brouwen is de juiste keuze, zoals beschreven door brewchez. Ik zou er ook aan willen toevoegen dat het het beste kan worden toegevoegd tijdens het bottelen of vaten om "muffe koffie" -aroma's te vermijden als gevolg van blootstelling aan zuurstof tijdens secundair gebruik. Ik deed dit met een Ethiopische koffie met fantastische bosbessensmaken die de hele levensduur van het bier (in het vat) duurde.
@KRock Kookt u de koffie na het koud zetten om te ontsmetten voordat u deze aan het bier toevoegt?
#3
+3
Denny Conn
2010-12-03 21:58:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik 2 methoden .... je kunt het bier "drogen" in het secundair met 4-8 poz. van grof gebarsten bonen. Dat geeft een geweldig aroma en een beetje smaak. Voor meer koffiesmaak, voeg ik naar smaak sterke koffie toe tijdens het bottelen of op het vat. Dat is veel gemakkelijker te controleren dan toevoegingen aan de waterkoker of secundair.

Hoe voorkom je besmetting met / de "droge bonen" -methode?
Tussen de lage pH en het alcoholgehalte is het gewoon geen probleem.
#4
+2
Mike Miller
2010-11-10 08:01:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben een Irish Oatmeal Coffee Stout gedaan en 1 pot goede sterke koffie toegevoegd aan de primaire koffie voordat we gist gooiden. Dit soort gooide alle soortelijke zwaartekrachtmetingen weg, maar we wisten dat het ding hoe dan ook sterk genoeg zou zijn.

dit lijkt de populaire methode te zijn. was het zuur? misschien was dat gewoon het soort koffie in plaats van de gebruikte methode.
Verrassend genoeg was het helemaal niet bitter. Het kan de havermout zijn die het egaliseert.
#5
+2
BozoJoe
2010-12-03 08:33:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maal uw koffiebonen tijdens het koken. Hoe later in de kook, hoe beter. Doe de maling in een mousseline zak. Wanneer het koken voltooid is en het wort daalt tot onder 210F, hang je de mousseline zak met gemalen grind in het hete wort. Ik ga meestal ongeveer 5-10 minuten. Verwijder de mousselinezak en begin met koelen. Je wilt de koffie absoluut NIET tijdens het koken toevoegen, want dan worden alle zuren erin gedaan.

#6
+1
Nicholas Trandem
2010-11-10 08:55:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het gronden kan behoorlijk bitter worden als het lang kookt. Ik zou aanraden om een ​​extract of een goede koffielikeur toe te voegen (ik raad Leopold Bros. aan als je het kunt krijgen - geen vervelende chemicaliën zoals Kahlua). Met deze methode kun je ook heel specifiek zijn in de hoeveelheid smaak die je wilt toevoegen - haal een kopje of twee uit de secundaire en voeg het extract toe tot de balans goed is, en schaal vervolgens de verhouding op naar de hele batch.

#7
+1
Bullet86
2011-02-23 18:52:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Imperial Stout van 9,2% gemaakt en om Denny Cons term "dry beaned" een gallon ervan te stelen op 15,3 gram grofgemalen bonen gedurende 2 dagen. De koffiesmaak was erg uitgesproken, en na 3 weken nog steeds sterk. Waarschijnlijk hielp het dat dit zo'n robuuste stout was, maar het was nog steeds een zeer krachtige koffie. misschien de helft van deze hoeveelheid koffie of laat het maar een dag op secundair niveau staan.

#8
+1
Jon
2011-07-31 21:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt nu in het VK tenminste deze koffiezakjes krijgen (vergelijkbaar met theezakjes maar groter en met koffie erin). Ze komen verzegeld in folie aan en zijn klaar voor gebruik. Ik heb deze gedurende het hele fermentatieproces in de mix gedaan. Doordat ze lekker in een zakje zitten komen ze er net uit als het tijd is om te bottelen. Gesorteerd, en geweldige koffie hermelijn.

#9
  0
STW
2011-08-06 01:28:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een espresso stout gemaakt, waar de espresso bij het bottelen aan is toegevoegd. Ik heb de suiker eigenlijk opgelost in de nog hete espresso; koelde het af en mengde het vervolgens allebei. Het bleek erg goed, met een mooie hoeveelheid aroma en smaak.

Halverwege het drinken ontdekte ik dat het schenken van zowel de gist als het bier veel oplevert meer van de smaak - het lijkt enigszins opgesloten in de gistlaag van de fles. Om dit te doen schonk ik alles behalve ~ 1 oz bier in, en draaide de fles rond tot de gist gemengd was met het resterende bier en schonk het in het glas.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...